Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023

Tor-M2K και άρματα Τ-90Μ γεμίζουν την Λευκορωσία (βίντεο)

Ενεργοποιήθηκαν οι S-400 και οι Iskander

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας Tor-M2K τίθενται σε υπηρεσία με μονάδες του λευκορωσικού στρατού, όπως μεταδίδει το λευκορωσικό πρακτορείο BelTA, επικαλούμενο ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας.

«Ο σταδιακός επανεξοπλισμός των μονάδων του λευκορωσικού στρατού με νέα είδη στρατιωτικού υλικού βρίσκεται σε εξέλιξη στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Ρωσία», αναφέρει η ανακοίνωση. Η νέα μονάδα των συστημάτων αεράμυνας Tor-M2K έφτασε στη Λευκορωσία στις 23 Δεκεμβρίου, ενώ είχε προηγηθεί μακροχρόνια επανεκπαίδευση του προσωπικού.

Το υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι θα παραληφθεί κι άλλος εξοπλισμός από τη Ρωσία για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της Λευκορωσίας.

Τα πρώτα συστήματα αεράμυνας Tor-M2K παραδόθηκαν στη Λευκορωσία τον Δεκέμβριο του 2011.

Σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένα τεράστιο σιδηροδρομικό κλιμάκιο μεταφέρει βαρύ ρωσικό εξοπλισμό και τεθωρακισμένα άρματα μάχης T-90M Proryv και T-72B3 στο έδαφος της Λευκορωσίας.

Λευκορώσοι ειδικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι ο εξοπλισμός προορίζεται για χρήση από τα ρωσικά στρατεύματα που σταθμεύουν στο πεδίο εκπαίδευσης Abuz-Liasnouskiy στην περιοχή της Βρέστης.

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, στις 19 Δεκεμβρίου 2022, όπου ανακοίνωσε ότι τα συστήματα αεράμυνας S-400 και οι πύραυλοι Iskander που έλαβε η χώρα από τη Ρωσία έχουν τεθεί «σε υπηρεσία μάχης».

pronews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares