Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Τόπαλος: Καταθέτουν τέσσερις αθλητές που βρίσκονταν στο γυμναστήριο

Τέσσερις νέες καταθέσεις αναμένεται να πάρουν αύριο (07.01.2023) οι άνδρες της ΕΛΑΣ που ερευνούν την υπόθεση θανάτου του πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο γυμναστήριο της Καλλιθέας στις 16 Δεκεμβρίου του 2022.

Τα τελευταία 24ωρα από τα γραφεία της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Γενικής Αστυνομικής Ασφαλείας Αττικής, περνούν όλα τα πρόσωπα που ήταν τη μοιραία ήμερα του Δεκεμβρίου στο χώρο που αθλούνταν ο 16χρονου πυγμάχος. Ενώπιον των ανδρών της ΕΛΑΣ καταθέτουν όσα είδαν να διαδραματίζονται τόσο πριν από την αδιαθεσία και την πτώση του πρωταθλητή Ευρώπης στις τουαλέτες του αθλητικού χώρου αλλά κι όσα ακολούθησαν μετά από αυτή.

Το βράδυ της Τέταρτης και μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης στην οποία αναφέρεται ως αιτία θανάτου βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, στο μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας κλήθηκε εκτάκτως να δώσει συμπληρωματική κατάθεση ο ιδιοκτήτης του γυμναστήριου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, αύριο αναμένεται να βρεθούν απέναντι από τους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας τέσσερα ακόμα άτομα που ήταν παρόντες στο τραγικό περιστατικό. Πρόκειται για τέσσερις αθλητές οι οποίοι προπονούνται κι αυτοί εκείνες τις ώρες στο γυμναστήριο.

Οι αθλητές εκτός από τη στιγμή που βρέθηκε πεσμένος στις τουαλέτες του γυμναστηρίου ο Βασίλης Τόπαλος, αναμένεται να ερωτηθούν εάν τον είδαν να παλεύει σε αγώνες sparing. Σε περίπτωση που επιβεβαιώσουν από τις απαντήσεις τους το παραπάνω είδος προπόνησης, τότε η επόμενο ερώτημα θα είναι εάν συμμετείχαν κι αυτοί.

 

Η ιατροδικαστική εξέταση αλλά και όλα τα στοιχεία που έρχονται τις τελευταίες ώρες στο φως της δημοσιότητας, δείχνουν προς το παρόν ότι το αιμάτωμα στο δεξί ημισφαίριου του κεφαλιού του Βασίλη Τόπαλου δημιουργήθηκε λίγες ώρες πριν οδηγηθεί τη 16η Δεκεμβρίου του 2002 στο χειρουργείο.

Μάλιστα σύμφωνα με τους ειδικούς η πτώση του νεαρού αθλητή στο γυμναστήριο δεν θα μπορούσε από μόνη της να προκαλέσει το μοιραίο τραύμα, καθώς για να προκληθεί το συγκεκριμένο αιμάτωμα θα έπρεπε να είχε δεχθεί πιο ισχυρό χτύπημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φάκελος της προανάκρισης για τις συνθήκες θανάτου του 16χρονου αθλητή συμπληρώνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της ερχόμενής εβδομάδας να σταλεί στις δικαστικές αρχές, οι οποίες αφού εξετάσουν τα στοιχεία θα αποφανθούν εάν και σε ποιους θα πρέπει να ασκηθούν διώξεις.

 

newsit.gr

Shares