Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Τον υπέβαλαν σε σωματικό έλεγχο και άρχισε να πυροβολεί – Μαθητής ο ένοπλος του Ντένβερ

Ο δράστης άρχισε να πυροβολεί, όταν μέλη του προσωπικού τον σταμάτησαν για να τον υποβάλουν σε σωματικό έλεγχο – Τραυμάτισε δύο άτομα


Ένα μαθητή λυκείου, που πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο ενηλίκους στο East High School, στη συνοικία Σίτι Παρκ, αναζητεί η αστυνομία του Ντένβερ.

Το επεισόδιο σημειώθηκε περίπου στις 10 το πρωί (18:00 ώρα Ελλάδας), όταν δύο μέλη του προσωπικού του σχολείου υπέβαλαν τον συγκεκριμένο μαθητή σε σωματικό έλεγχο για κατοχή όπλου, ακολουθώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντένβερ, Ρον Τόμας, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι η ταυτότητα του μαθητή έχει κοινοποιηθεί στις δυνάμεις ασφαλείας που τον αναζητούν, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του.

Την ώρα που τα μέλη του προσωπικού σταμάτησαν τον μαθητή για να τον υποβάλουν σε σωματικό έλεγχο, ακούστηκαν αρκετοί πυροβολισμοί, είπε ο Ρον Τόμας. Το όπλο δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής, προσέθεσε.

 

Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας τραυματίας
Οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Ο ένας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δεύτερος είναι σοβαρά τραυματισμένος, αλλά οι γιατροί θεωρούν πως η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντένβερ στη συνέντευξη Τύπου.

Το East High School ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του και όταν ξανανοίξει θα τοποθετηθούν δύο ένοπλοι αστυνομικοί στην είσοδό του, προανήγγειλε ο σχολικός επιθεωρητής Άλεξ Μαρέρο.

Δεκάδες κρούσματα ένοπλης βίας καταγράφηκαν τη χρονιά που πέρασε σε σχολεία των ΗΠΑ.

Τον Μάιο, ένας 18χρονος σκότωσε 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικούς στο Ουβάλντε του Τέξας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Shares