Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Τον “τύλιξε” και τον Πούτιν ο Ερντογάν: Συμφωνία για φυσικό αέριο και κάλυψη στις εκλογές

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, στο περιθώριο της 22ης Συνόδου Κορυφής Αρχηγών Κρατών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, που πραγματοποιείται στο Ουζμπεκιστάν.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, το 25% των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου στην Τουρκία θα πληρώνεται σε ρούβλια και μια σχετική συμφωνία για το θέμα αυτό θα τεθεί σε ισχύ σύντομα. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο Τούρκους αξιωματούχους, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επιδιώξει να δημιουργήσει ακόμα πιο στενές οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία, στην προσπάθεια του να σταθεροποιήσει την οικονομία της Τουρκίας εν όψει των
Ανώτερη πηγή ανέφερε ότι στη σημερινή συνάντηση ο Ερντογάν αναμενόταν να ζητήσει από τον Πούτιν έκπτωση 25% στο φυσικό αέριο.

 

Πούτιν: Η Δύση θέλει να διαλύσει τη Ρωσία
Μιλώντας στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης και συζητώντας δημόσια για τον πόλεμο -για πρώτη φορά από τότε που η ξεκίνησε η αντεπίθεση της Ουκρανίας που απώθησε τα ρωσικά στρατεύματα από την περιοχή του Χάρκοβο την περασμένη εβδομάδα-, ο Πούτιν απείλησε με πλήγματα στην ουκρανική υποδομή και είπε: «Θα δούμε πώς η αντεπίθεση της Ουκρανίας θα τελειώσει».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι έχουν δει προσπάθειες να προκληθούν πλήγματα στις ρωσικές υποδομές, σημειώνοντας ότι θα απαντήσουν «με μεγάλη σοβαρότητα», εάν διαπιστωθεί περισσότερος κίνδυνος για τη Ρωσία. «Θα κάνουμε οτιδήποτε προκειμένου να μην υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις», είπε.

 

Πηγή: newsit.gr

Shares