Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024

Τόκιο 2020: Τελετή έναρξης με τους μισούς συμμετέχοντες

Όλα τα σχέδια διεξαγωγής των τελετών έναρξης και λήξης επεξεργάζονται οι Ιάπωνες διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο προκειμένου να καταλήξουν στο πιο ασφαλές…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ιαπωνικών μέσων, είναι σίγουρο πως η τελετή έναρξης δε θα θυμίζει τις προηγούμενες τελετές.

Με δεδομένο πως οι Ιάπωνες θα εφαρμόσουν αυστηρά το μέτρο την ελάχιστης παραμονής στο Τόκιο, ο αριθμός των αθλητών και αθλητριών που θα συμμετάσχουν στην τελετή έναρξης θα μειωθεί πολύ.

Οι Ιάπωνες έχουν ενημερώσει τις εθνικές Ολυμπιακές επιτροπές ότι κάθε αθλητής και αθλήτρια θα εισέρχεται στο Ολυμπιακό χωριό, αυστηρά πέντε μέρες πριν αγωνιστεί και θα παραμείνει μέχρι και 48 ώρες από την ολοκλήρωση της παρουσίας του στους Αγώνες. Αυτό το μέτρο ισχύει και για τους συνοδούς των αποστολών και αυτομάτως ο αριθμός μειώνεται περίπου στους μισούς.

Θεωρείται δεδομένο πως οι 2.000 αθλητές και αθλήτριες του στίβου που είναι στο πρόγραμμα το δεύτερο μισό των Αγώνων, θα απουσιάζουν από την τελετή έναρξης και θα είναι παρόντες στην τελετή λήξης.

Οι Ιάπωνες επεξεργάζονται πλέον το τρόπο που με απόλυτη ασφάλεια θα μεταφέρουν όλους τις αποστολές στο Ολυμπιακό στάδιο.

Τελική απόφαση ακόμα δεν έχει παρθεί, αλλά σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Γιομιούρι Σίμπουμ που επικαλείται πηγές στην οργανωτική επιτροπή, μέχρι 6.000 θα είναι αυτοί που θα εισέλθουν στο Ολυμπιακό στάδιο κατά την τελετή έναρξης.

Πηγή:sportsfeed.gr

Shares