Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Τόκιο 2020: Έρχονται νέα μέτρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες…

Στο τρίτο μίτινγκ της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020 ορίστηκαν νέοι κανόνες σχετικά με τις αρένες, το Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό χωριό του Τόκιο 2020 αλλά και γενικότερα τη συμπεριφορά που ενδείκνυται κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων…

Στα δύο προηγούμενα μίτινγκ, οι αρμόδιοι της οργανωτικής επιτροπής είχαν αναφέρει πως θα εφαρμόσουν τα απαραίτητα μέτρα στους Αγώνες και στην τρίτη συνεδρία τους ανέφεραν ορισμένα εξ αυτών που έχουν να κάνουν φυσικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Ενδεικτικά, η χρήση μάσκας από όλους τους αθλητές (προπονητές, staff κτλ) αλλά και όλους τους εργαζομένους και εθελοντές στους Αγώνες θα είναι απαραίτητη όπως και η συχνή απολύμανση των χεριών αλλά και των χώρων.

Κάθε εθελοντής ή εργαζόμενος που θα παρουσιάζει συμπτώματα θα φεύγει απευθείας από το χώρο εργασίας (δηλαδή το χωριό). Προτείνεται, επίσης, η χρήση των ΜΜΜ της Ιαπωνίας να είναι περιορισμένη για τους αθλητές (αν δεν μπορούν να την αποφύγουν εντελώς) και να προτιμάται η χρήση των μέσων που παρέχει η οργανωτική επιτροπή.

Όσον αφορά στην οργάνωση του χώρου, οι αθλητές θα ακολουθούν μία συγκεκριμένη διαδρομή μπαίνοντας στο στάδιο αλλά και πριν τους αγώνες τους. Το ίδιο θα ισχύει και για όλους τους εμπλεκόμενους με τους αγώνες που θα έχουν τις ειδικές διαπιστεύσεις (προπονητές, μέλη ομοσπονδιών, δημοσιογράφους κτλ).

Η είσοδος για τους θεατές θα γίνεται από την άλλη μεριά του σταδίου. Στον χώρο προθέρμανσης, μιας και δεν θα μπορούν οι αθλητές να φορούν μάσκα, συστήνεται να περιοριστούν ενέργειες που μπορεί να φαίνονται άκρως απλές (όπως το να τραγουδά κανείς) με σκοπό να περιοριστούν τα σταγονίδια ομιλίας.

Στα επόμενα μίτινγκ θα εξεταστεί ο τρόπος που θα γίνονται οι απονομές, μία πιθανή μικτή ζώνη εξ αποστάσεως και μέσω τηλεοπτικών συστημάτων αλλά και τον αριθμό των δημοσιογράφων που θα μπορούν να μπουν στη μεικτή ζώνη.

Πηγή:sportsfeed.gr

Shares