Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Το υπουργείο Υγείας στηρίζει τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ που καταδικάστηκε με ένα χρόνο φυλάκισης….

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στηρίζει ότι καταδικάστηκε για πλημμέλημα


Με αφορμή την πρωτόδικη καταδίκη του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητή Ιατρικής Σχολής Αθηνών, κ. Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ, για την άσκηση διοίκησης στον φορέα το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του επιχειρεί να απομειώσει το βάρος της καταδικαστικής απόφασης. Είναι ενδεικτικό πως το υπουργείο Υγείας αξιολογεί το αδίκημα του προέδρου του ΕΟΔΥ, ο οποίος καταδικάστηκε γιατί είχε τοποθετήσει ένα δικό του πρόσωπο εμπιστοσύνης, κατά το κοινώς λεγόμενο,στη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, αναφέροντας πως είναι σε βαθμό πλημμελήματος, κατά του Προέδρου του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) κ.Ρόζενμπεργκ και της μετακλητής υπαλλήλου κ. Θεμελή. Για την τελευταία μάλιστα σπεύδει να αναφέρει πως ενεπλάκη για το είδος των καθηκόντων της υπαλλήλου στον Οργανισμό και όχι φυσικά ατασθαλίες στη Διοίκηση του, όπως χαρακτήρισε το γεγονος η ΝΔ – είχε αναφέρει «παραδιοίκηση» του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Παράλληλα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στηρίζει τον πρόεδρο και εν γενει τη διοίκηση του φορέα, επικαλούμενη ακόμη μια φορά την περίφημη «διαδικασία ηθικοποίησης» του ΕΟΔΥ από την κυβέρνηση, κόντρα στο προηγούμενο «φαύλο σύστημα» στο οποίο ανατρέχει με την πρώτη ευκαιρία για το οποίο βεβαίως δικαστικές αποφάσεις δεν υπάρχουν, παρά μόνο τα συμπεράσματα του ΣΥΡΙΖΑ…

«Με δεδομένο το σεβασμό στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, περιμένουμε με ενδιαφέρον το σκεπτικό της συγκεκριμένης απόφασης για την οποία μάλιστα υπήρξε αθωωτική πρόταση από τον Εισαγγελέα και μειοψηφία υπέρ της απαλλαγής. Οφείλουμε όμως να υπενθυμίσουμε ότι η υπόθεση αυτή ξεκίνησε από καταγγελίες και μηνύσεις του πρώην προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο οποίος έχει ήδη απολυθεί από τον Οργανισμό μετά από την άσκηση διώξεων για κακουργηματικές πράξεις με βάση το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και εμπιστοσύνη της προς τον Πρόεδρο κ. Θ. Ρόζενμπεργκ και τη σημερινή Διοίκηση του ΕΟΔΥ, οι οποίοι σε κλίμα συστηματικής υπονόμευσης, διαβολής και συκοφαντίας από ένα φαύλο σύστημα, διασφάλισαν την ανταπόκριση του ΚΕΕΛΠΝΟ σε όλες τις μείζονες προκλήσεις για τη Δημόσια Υγεία (προσφυγικό, μεταδιδόμενα νοσήματα, επιδημίες ιλαράς κλπ) και ταυτόχρονα δρομολόγησαν, με τη στήριξη του Υπουργείου, μια μη αναστρέψιμη διαδικασία «ηθικοποίησης» και αναδιοργάνωσης που έχει την αποδοχή και την αναγνώριση από όλο το έντιμο και επιστημονικά αξιόπιστο ανθρώπινο δυναμικό του ΕΟΔΥ » καταλήγει.

πρωτο θεμα

Shares