Σάββατο , 25 Ιανουαρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΤΟ ΥΠΟΥΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ με DRONE -ΠΥΡΟΒΟΛΟ σε ρόλο καμικάζι προκειμένου να σκορπίσει τον θάνατο….

Συνεχίζει η Τουρκία να εξοπλίζεται τόσο σε στεριά όσο και σε εναέριο χώρο και τώρα σειρά έχει drone πολυβόλο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το protagon πρόκειται για ένα ιπτάμενο όχημα 25 κιλών που χρησιμοποιεί οκτώ έλικες για να πετά. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το περιοδικό New Scientist, ονομάζεται Songar και έχει προσαρμοσμένο πάνω του ένα πολυβόλο με γεμιστήρα 200 βλημάτων τα οποία μπορεί να εκτοξεύει μεμονωμένα ή σε ριπές των 15 βολών.

To drone κατασκεύασε η εταιρεία τεχνολογίας Asisguard που εδρεύει στην Άγκυρα και είναι το πρώτο που φέρει πάνω του τέτοιο εξοπλισμό. Η τοποθέτηση όπλων πάνω σε μικρού μεγέθους drones αποφεύγεται τόσο επειδή είναι πολύ δύσκολο για τον χειριστή να κάνει βολές ακριβείας αλλά και επειδή μετά από κάθε βολή το όχημα αποσταθεροποιείται και χάνει τον στόχο. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του το Songar παραμένει σταθερό στην θέση του όταν το πολυβόλο λειτουργεί.

Για να το πετύχουν ανέπτυξαν δύο συστήματα. Το ένα χρησιμοποιεί αισθητήρες, κάμερες και λέιζερ με τα οποία το drone δεν χάνει ποτέ τον στόχο. Το δεύτερο σύστημα αποτελείται από ρομποτικούς βραχίονες που συγκρατούν το πολυβόλο έτσι ώστε όταν λειτουργεί να μην προκαλούνται αναταράξεις στο drone και να αλλάζει θέση χάνοντας έτσι κάθε φορά τον στόχο. To Songar έχει προσαρμοσμένο πάνω του ένα πολυβόλο με γεμιστήρα 200 βλημάτων και παραμένει σταθερό στην θέση του όταν εκείνο λειτουργεί Η εταιρεία αναφέρει ότι το drone μπορεί να πετά σε αποστάσεις ως και δέκα χλμ. από την βάση του και να πετυχαίνει ένα στόχο 15 εκατοστών από απόσταση 200 μέτρων.

Τα στελέχη της εταιρείας λένε επίσης ότι οι τεχνικοί της εργάζονται ήδη για την αναβάθμιση των δυνατοτήτων του drone ώστε να μπορεί να πετυχαίνει στόχους από απόσταση 400 μέτρων. Ενας χειριστής μπορεί να ελέγχει μέχρι και τρία drones τα οποία θα πετούν σε σχηματισμό και θα μπορούν να πυροβολούν όλα ταυτόχρονα. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό σε τι είδους επιχειρήσεις θα χρησιμοποιηθεί το drone από τον τουρκικό στρατό αν και θεωρείται δεδομένο ότι θα πάρει μέρος σε αποστολές στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares