Πέμπτη , 29 Οκτωβρίου 2020

To YΠΕΡΟΠΛΟ της Τουρκίας απειλεί το Αιγαίο! Χαρακτηριστικά και δυνατότητες… (ΒΙΝΤΕΟ)

To YΠΕΡΟΠΛΟ της Τουρκίας απειλεί το Αιγαίο! Χαρακτηριστικά και δυνατότητες… (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον Φεβρουάριο του 2019 θα είναι έτοιμο το πρώτο τουρκικό σκάφος Αμφίβιας Εφόδου (LHD) Anadolou (L-408).

Βασικό ρόλο στον οπλισμό του και τα ηλεκτρονικά του συστήματα και τα ραντάρ έχουν οι κορυφαίες στο είδος τους τουρκικές εταιρείες ASELSAN (Askeri Elektronik Sanayi, Military Electronic Industries) και HAVELSAN.

Το αεροπλανοφόρο προβλέπεται να φέρει πέντε αυτόματους, τηλεκατευθυνόμενους πύργους πυροβόλων των 25mm, δύο αντιαεροπορικά-αντιπυραυλικά αμερικανικής προέλευσης συστήματα Phalanx (εξάκαννο περιστροφικό πυροβόλο των 20mm) και το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα εγγύς προστασίας RAM (RIM-116 Rolling Airframe Missile) το οποίο ανέπτυξαν από κοινού ΗΠΑ και Γερμανία.

Το σκάφος θα μπορεί να λειτουργήσει σε δύο διαμορφώσεις, ως ελαφρύ αεροπλανοφόρο, οπότε θα φέρει 12 αεροσκάφη και ισάριθμα ελικόπτερα, ή σε διαμόρφωση LHD όπου θα μεταφέρει αεροσκάφη, επιθετικά ελικόπτερα T-129 (τουρκικής κατασκευής), μεταφορικά ελικόπτερα As 532 Cougar ή Ch-47F Chinook και ελικόπτερα S-70B Seahawk σε ανθυποβρυχιακό ρόλο. Επίσης θα φέρει και τουρκικής κατασκευής drones (μη επανδρωμένα αεροχήματα). Επίσης θα έχει κεκλιμένη ράμπα απονείωσης. Το σκάφος θα έχει μήκος 232 μ. και πλάτος 32. Το σκάφος θα κινούν δύο ντιζελομηχανές της MAN, ενώ το σκάφος θα φέρει πρωτοποριακής σχεδίασης προπέλες της Siemens (Azimuth Thruster) που καθιστούν περιττή την ύπαρξη πηδαλίων. Στη διαμόρφωση ελαφρού αεροπλανοφόρου το σκάφος θα έχει εκτόπισμα 24.660 t, και μέγιστη ταχύτητα 21,5 Knots (κόμβοι), ενώ στη διαμόρφωση LHD θα έχει εκτόπισμα 27,079 και μέγιστη ταχύτητα 29 Knots. Στη διαμόρφωση LHD θα μπορεί να μεταφέρει και αριθμό αποβατικών σκαφών ή και χόβερκραφτ.

Οι Τούρκοι θέλουν να εξοπλίσουν το σκάφος με αμερικανικά «αόρατα» μαχητικά stealth F-35Β STOVL (βραχείας-κάθετης αποπροσγείωσης).

Για το νέο τουρκικό υπερόπλο έχει μιλήσει και ο Κυριάκος Βελόπουλος, επισημαίνοντας την νέα απειλή για το Αιγαίο μας…

(πληροφορίες από hellasjournal.com)

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares