Ακατάλληλο κρέας αλόγου, για ανθρώπινη κατανάλωση, ανιχνεύτηκε στη Θεσσαλία, έπειτα από ελέγχους που διεξήγαγα, μεικτά επιστημονικά κλιμάκια υπό την καθοδήγηση του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας.
Λόγω του ότι πουθενά στην Ελλάδα δεν έχει δηλωθεί σφαγή αλόγων για κατανάλωση, για τροφή στον άνθρωπο, οι ελεγκτές οδηγούνται στο συμπέρασμα, ότι, είτε πρόκειται για εισαγόμενο αλογίσιο κρέας, είτε πρόκειται για κρέας που προέρχεται από παράνομες σφαγές και δηλαδή δεν έχει ελεγχθεί νομίμως.
Το κρέας αλόγου που έχει σφαγεί σε νόμιμα σφαγεία κι έχει ελεγχθεί για την καταλληλόλητα του, πωλείται σε κρεοπωλεία της Ιταλίας νομίμως, ωστόσο στη χώρα μας δεν υπάρχουν κατάλληλες υποδομές, ούτε επισήμως δηλωμένες σφαγές αλόγων για ανθρώπινη κατανάλωση.
Το αλογίσιο κρέας μοιάζει πολύ με το μοσχαρίσιο, γι’ αυτό και αποφέρει μεγάλα κέρδη, στους αετονύχηδες που το πωλούν ως τέτοιο, αφού ως γνωστόν οι τιμές για το φιλέτο μοσχάρι μπορεί να φτάνουν μέχρι και τα 35 ευρώ το κιλό.