Τρίτη , 31 Μαρτίου 2020

Το «βρόμικο» παιχνίδι της Άγκυρας στο Αιγαίο…. (βίντεο)

Οι Τούρκοι ενοχλήθηκαν από τα «γεράκια» της ΠΑ


Δεν σεβάστηκαν τίποτα. Κουρέλιασαν τα δήθεν – όπως αποδεικνύεται – Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης δικαιώνοντας όσους έκαναν λόγο για περιττή πλέον προσπάθεια από την Ελλάδα να πέσουν οι τόνοι ή έστω να επιτευχθεί μια στοιχειώδης συνεννόηση. Και προχώρησαν για μια ακόμη φορά σε μπαράζ θρασύδειλων προκλήσεων ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής.

Μόλις 6 τουρκικά μαχητικά βγήκαν σε Αιγαίο και Έβρο. Πιθανόν πλέον να μην έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες η τουρκική αεροπορία όπως εκτιμούν στρατιωτικές πηγές. Ήταν όμως όλοι τους σε διατεταγμένη υπηρεσία και με ξεκάθαρες εντολές να καταγράψουν εκ του ασφαλούς όσες περισσότερες υπερπτήσεις μπορούν πάνω από ελληνικά εδάφη και να επιστρέψουν γρήγορα πίσω ανατολικά από τις τουρκικές ακτές.

Η παρουσία δεκάδων μαχητικών πάνω τον Έβρο και από τα ελληνικά νησιά για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου ενόχλησε την Άγκυρα. Αυτόν όμως τον τρόπο διάλεξε η Ελληνική Πολιτεία για να τιμήσει την Εθνική Εορτή και ταυτόχρονα να μην θέσει σε κίνδυνο την υγεία πολιτών αλλά και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων διοργανώνοντας όπως είθισται στρατιωτικές παρελάσεις.Και δεν είναι υποχρεωμένη να δώσει σε κανέναν λογαριασμό.

Η Τουρκία όμως η οποία αν και όπως όλα δείχνουν πλήττεται συντριπτικά σε σχέση με την Ελλάδα από τη φονική πανδημία βρήκε μια ακόμη ευκαιρία για να αποδείξει ότι δεν διστάζει να προχωρά σε unfair ενέργειες.

Η πρώτη αφορμή ήταν η μετάβαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή με ελικόπτερο Chinook στο ακριτικό Καστελόριζο για τον εορτασμό της Εθνικής μας Εορτής.

Το βίντεο που φέρνει στο φως το Νewpost δείχνει το ελληνικό ελικόπτερο τη στιγμή που προσεγγίζει τη Μεγίστη.

Ακολούθησε η χαμηλή διέλευση ζεύγους ελληνικών μαχητικών F-16 από την 115 Πτέρυγα Μάχης. Τα γαλάζια «γεράκια» έστειλαν το μήνυμα στους ακρίτες ότι η Πολεμική Αεροπορία είναι εκεί για να τους σκεπάζει με τα φτερά της και να τους προστατεύει όπως άλλωστε κάνει τόσο η πανίσχυρη φρουρά του νησιού όσο και το Πολεμικό Ναυτικό το οποίο έχει μόνιμη παρουσία στην περιοχή.

 

pentapostagma

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares