Παρασκευή , 27 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Το Βουλγαρικό Ναυτικό προμηθεύεται δύο κυνηγούς-ναρκών από την Ολλανδία…

Το Βουλγαρικό Ναυτικό προμηθεύεται δύο κυνηγούς-ναρκών από την Ολλανδία...

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Βουλγαρίας, το προμηθεύτηκε δύο κυνηγούς τριμερούς (αλκμάρ) από την Ολλανδία με τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Βάρνα στις 14 Οκτωβρίου…

Τα πλοία έλαβαν τα βουλγαρικά ονόματα “Mesta” (αριθμός σημαίας 31) και “Struma” (αριθμός σημαίας 33).

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Κράσιμιρ Καρακατσάνοφ και ο Διοικητής του Βουλγαρικού Ναυτικού Πίσω Ναύαρχος Κιρίλ Μιχαήλ.

Η συμφωνία για την απόκτηση για το βουλγαρικό στόλο δύο ορυχείων ολίσθησης Τριμερούς τύπου (ολλανδικός τύπος Αλκμάαρ), ο οποίος παροπλίστηκε από το Ολλανδικό Ναυτικό, συνήφθη από το Υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας στα τέλη του 2019.

Το κόστος για την απόκτηση ορυχείων ανήλθε μόνο σε 2,395 εκατομμύρια ευρώ. Άλλα 2 εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν για επανενεργοποίηση και παράδοση των ορυχείων στη Βουλγαρία, ενώ άλλα 1,5 εκατομμύρια ευρώ θα δαπανηθουν για τον μετέπειτα εξοπλισμό τους.

Τόσο οι ολλανδικοί καθαριστές ορυχείων M856 Maassluis όσο και ο M859 Hellevoetsluis που αποκτήθηκαν από τους Βούλγαρους προμηθεύτηκαν από το Ολλανδικό Πολεμικό Ναυτικό το 1984-1985 και αποσύρθηκαν από το στόλο το 2011. Και οι δύο καθαριστές ορυχείων παραδόθηκαν στη Βάρνα στις 23 Σεπτεμβρίου 2020.

Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους στο Ολλανδικό Ναυτικό, και τα δύο αυτά πλοία εκσυγχρονίστηκαν το 2005-2006 στο πλαίσιο του Βελγικού-Ολλανδικού προγράμματος BENECUP, με την εγκατάσταση ενός νέου συστήματος αντι-ναρκών όπλων, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος ελέγχου δράσης των ναρκών Atlas Elektronik, Σύστημα ανίχνευσης ορυχείων Thales Type 2022 Mk III και υποβρύχια αντίμετρα ορυχείων. Atlas Seafox MIDS και Saab Bofors Double Eagle Mk III Mod 1.

Το Βουλγαρικό Πολεμικό Ναυτικό έχει ήδη ένα ορυχείο τριών τριμερών τύπων – το M922 Myosotis – που αγοράστηκε βάσει συμφωνίας του 2004 από τον βελγικό στόλο, ο οποίος, μετά την επισκευή του από τον Μάρτιο του 2009, είναι μέρος του βουλγαρικού στόλου ως Tsibar (αριθμός 32).

Αυτά τα ορυχεία ορυχείων σύνθετου κύτους 600 τόνων κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο του κοινού τριμερούς προγράμματος Γαλλο-Βελγίου-Ολλανδίας στη δεκαετία του 1980.

Στη συνέχεια και σύμφωνα με το πλαίσιο του τριμερούς προγράμματος,κατασκευάστηκαν 15 ορυχεία ναρκών για το Ολλανδικό Ναυτικό και δέκα το καθένα για τα γαλλικά και τα βελγικά ναυτικά.

Αυτή τη στιγμή το Ολλανδικό Πολεμικό Ναυτικό έχει στη διάθεσή του έξι ναρκαλιευτήρες αυτού του τύπου ενώ το Βελγικό Ναυτικό έχει πέντε.

Στους δύο αυτόυς στόλους οι τρυπικοί τύποι ναρχοκαλλιεργητών σχεδιάζονται να αντικατασταθούν από το 2024-2025 με νέα μεγάλα πλοία που σαρώνουν ορυχεία, τα οποία θα κατασκευαστούν από την κοινοπραξία Βελγίου Ναυτικής & Ρομποτικής. (που εκπροσωπούν τις γαλλικές εταιρείες Naval Group και ECA Group).

με πληροφορίες από navalnews.net

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares