Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Το τουρκικό σχέδιο για να υποστεί η Ελλάδα πανωλεθρία…. Θα πετύχει;..

Ούτε τα άρματα Leopard 2Α6 HEL,ούτε τους πυραύλους ATACMS Block1 που διαθέτει η Ελλάδα φαίνεται να προβληματίζουν την Τουρκία. Άλλωστε έχει αποκτήσει τεράστιο τεχνολογικό άλμα στα UAV,και εμπειρία από τούς Πολέμους σε Συρία,Λιβύη,Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τα TB.2, με πυραύλους MAM-L,είναι έτοιμα να τσακίσουν τα Ελληνικά SHORADS Tor-M1,SA-8 Gecko,το σύστημα ΒΕΛΟΣ,τα αρχαία HAWK,που μετρούν 55 χρόνια υπηρεσίας στον Ελληνικό Στρατό,ακόμα και τα πιο σύγχρονα αντιαεροπορικά που διαθέτουμε,Patriot PAC-III,και S-300 PMU1, το τελευταίο ειδικά, (τα Αρμενικά συστήματα S-300) έχουν υποστεί πανωλεθρία στο πεδίο της Μάχης του Ναγκόρνο Καραμπάχ, και δεν φαίνεται να μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα TB2,λόγω των ισχυρών ηλεκτρονικών συστημάτων παρεμβολής ραντάρ που διαθέτουν! Ωστόσο τα πράγματα δεν έιναι άσχημα Το αντίθετο μάλιστα.Με τις συνεχείς επισκέψεις Τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Σκύρο,φαίνεται ότι είναι το μόνο νησί που προβληματίζει την Τουρκία, κυρίως γιατί το νησί έχει συστοιχίες ΜΜ-40 Βlock II Exocet,και την 135 Σμηναρχία Μάχης, με Mirage 2000-5 Mk2 .Η Σκύρος αποτελεί την αντιαεροπορική ασπίδα της Αττικής (απέχει μόλις 130 χλμ), αλλά και του Ναύσταθμου του ΠΝ στη Σαλαμίνα.

Και δεν φοβάται μόνο αυτά η Τουρκία… φοβάται κι άλα κι αυτά είναι : την Πολεμική μας Αεροπορία, κυρίως τα Mirage 2000-5, και το Πολεμικό Ναυτικό μας,κυρίως τα Υποβρύχια μας!

Η Τουρκία δεν θα ήθελε να επιτεθεί στην Ελλάδα – θα προτιμούσε ένα θερμό επεισόδιο, αφού η οικονομία της κοντεύει να φτάσει στο τέρμα. Η Τουρκία δεν έχει σκοπό να αναμετρηθεί άμεσα με την Πολεμική μας Αεροπορία και Ναυτικό,γιατί οι απώλειες τους θα είναι καταστροφικές!

Κατά συνέπεια η Τουρκία επιθυμεί να πιέζει συνέχεια είτε με το Oruc Reis, είτε με τα UAV να προκαλεί οικονομική και ψυχολογική φθορά κερδίζοντας ό,τι μπορεί χωρίς πολεμική εμπλοκή.

Να μην παραλείψουμε βέβαια πως η ανοχή των Ευρωπαίων, δίνει πάτημα στην Άγκυρα να συνεχίσει. Όσο η Γερμανία κλείνει το μάτι στην Τουρκία, τόσο θα κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα.

Shares