Παρασκευή , 23 Φεβρουαρίου 2024

Το τερμάτισε ο Ερντογάν: «Αν θέλει ο Θεός η χερσαία επιχείρηση του τουρκικού στρατού στη Συρία θα αρχίσει σύντομα»

«Γνωρίζουμε ποιος οπλίζει, ποιος ενθαρρύνει τους τρομοκράτες», είπε ο Τούρκος πρόεδρος χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες. την ώρα που ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επισκέπτεται το Επιχειρησιακό Κέντρο Χερσαίων Δυνάμεων στην Άγκυρα


«Αν θέλει ο Θεός η χερσαία επιχείρηση του τουρκικού στρατού στη Συρία θα αρχίσει σύντομα» ανακοίνωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στη βορειοανατολική Τουρκία.

«Εδώ και λίγες ημέρες συντρίβουμε τους τρομοκράτες με τα αεροπλάνα και τα drone μας», δήλωσε. Και πρόσθεσε: «Αν θέλει ο Θεός, θα τους εξοντώσουμε όλους αυτούς το συντομότερο, με τα άρματα μάχης και τους στρατιώτες μας».

Η τουρκική αεροπορία εξαπέλυσε την Κυριακή σειρά επιδρομών εναντίον κουρδικών θέσεων στη βόρεια Συρία και το Ιράκ, που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 37 ανθρώπους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και οι σύμμαχοί του της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) κατηγορούνται από την Άγκυρα ότι οργάνωσαν την επίθεση, που σημειώθηκε στις 13 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη και στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους, ενώ 81 τραυματίσθηκαν.

Οι δύο οργανώσεις αρνούνται οποιαδήποτε ανάμιξη.

«Απαντήσαμε σ’ αυτή την άτιμη επίθεση, που στοίχισε τη ζωή σε έξι αθώους, ανάμεσα στους οποίους παιδιά, ξεριζώνοντας τις τρομοκρατικές οργανώσεις στο Ιράκ και στη βόρεια Συρία», συνέχισε ο Ερντογάν.

«Γνωρίζουμε ποιος οπλίζει, ποιος ενθαρρύνει τους τρομοκράτες», επέμεινε χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Shares