Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Το “τερμάτισε” η Τουρκία! ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ τουρκική ΠΡΟΚΛΗΣΗ στο Καστελόριζο: Ακταιωρός επιχείρησε να παρεμποδίσει ελληνικό σκάφος που μετέφερε “μετανάστες”…

Σε διπλό ταμπλό φαίνεται ότι έπαιξε σήμερα το τουρκικό λιμενικό, αμφισβητώντας αφενός τα κυριαρχικά δικαιώματα του συμπλέγματος της Μεγίστης και αφετέρου ασκώντας πλημμελώς τα καθήκοντα του στη διαχείριση των “μεταναστευτικών” ροών…

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, το πρωί λέμβος με 25-30 “μετανάστες” απέπλευσε από τις τουρκικές ακτές με προορισμό τη νησίδα της Στρογγύλης που βρίσκεται δίπλα στο Καστελόριζο.

Ο πλους της λέμβου πραγματοποιήθηκε υπό τα βλέμματα τριών τουρκικών ακταιωρών οι οποίες κινούνταν εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, χωρίς να προβούν σε καμία κίνηση ελέγχου της λέμβου.

Η βάρκα προσάραξε στην ελληνική νησίδα και οι “μετανάστες” αποβιβαστήκαν στη νησίδα. Αμέσως έγιναν αντιληπτοί από σκάφη VTR των ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων που εκείνη την ώρα πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική άσκηση στην περιοχή. Οι Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς ειδοποίησαν το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και σε λίγη ώρα σκάφος του Λιμενικού Σώματος έφτασε στη Στρογγύλη και παρέλαβε τους “μετανάστες”.

Σύμφωνα με πηγή του ΓΕΕΘΑ, κατά τη μεταφορά τους στο Καστελλόριζο και ενώ το ελληνικό σκάφος έπλεε στα ελληνικά χωρικά ύδατα δέχθηκε «παρενόχληση» από τη μία τουρκική ακταιωρό ο κυβερνήτης της οποίας κάλεσε δια ασυρμάτου τον έλληνα κυβερνήτη να απομακρυνθεί υποστηρίζοντας ότι « βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα».

Ο Έλληνας κυβερνήτης αγνόησε τη φωνητική παρενόχληση, συνέχισε την πορεία του ολοκληρώνοντας επιτυχώς τη διάσωση και μεταφορά των “μεταναστών”.

Πρόκειται για άλλο ένα περιστατικό τουρκικής προκλητικότητας που λαμβάνει χώρα την ώρα που στην Αθήνα πραγματοποιείται, σε στρατιωτικό επίπεδο, ο νέος γύρος των Μέτρον Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης σε μια προσπάθεια να μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο.

onalert.gr/Κώστας Αλατζάς

Shares