Σάββατο , 10 Δεκεμβρίου 2022

Το τερμάτισαν οι Ουκρανοί – Κουλέμπα: Να γίνει σύνοδος κορυφής με συμμετοχή της Ουκρανίας

Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ ζήτησε ο Ντμίτρο Κουλέμπα, μετά τις αναφορές για πυραυλικό χτύπημα της Ρωσίας σε πολωνικό έδαφος


Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, σε δήλωσή του μετά από τις αναφορές για ρωσικό χτύπημα στην Πολωνία, ζήτησε νέα συστήματα αεράμυνας και σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη και τόνισε ότι πρέπει να γίνει μια σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ και να υπάρξει συλλογική απάντηση στη Ρωσία που θα είναι σκληρή.

Η δήλωση Κουλέμπα μετά την επίθεση στην Πολωνία

«Η Ουκρανία επιβεβαιώνει την πλήρη αλληλεγγύη της στην Πολωνία και είναι έτοιμη να παράσχει κάθε απαραίτητη υποστήριξη. Η συλλογική απάντηση στις ρωσικές ενέργειες πρέπει να είναι σκληρή και με αρχές. Μεταξύ των άμεσων ενεργειών: μια σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ με τη συμμετοχή της Ουκρανίας για τη δημιουργία περαιτέρω κοινών δράσεων που θα αναγκάσουν τη Ρωσία να αλλάξει πορεία αναφορικά με την κλιμάκωση, παρέχοντας στην Ουκρανία σύγχρονα αεροσκάφη όπως F-15 και F-16, καθώς και συστήματα αεράμυνας, ώστε να αναχαιτίσουμε τυχόν ρωσικούς πυραύλους. Σήμερα, η προστασία των ουρανών της Ουκρανίας σημαίνει προστασία του ΝΑΤΟ».

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares