Παρασκευή , 7 Αυγούστου 2020
Τελευταία Νέα

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ …

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ...

Η λαίλαπα του κορονοιού σαρώνει την ιδιωτικότητα μας .Πριν λίγο  ανακοινώθηκε, ότι καταρτίζεται μητρώο προσβληθέντων από τον κορονοιό. Έτσι λοιπόν αν έχεις την ατυχία να προσβληθείς από τον ιό, θα αισθάνεσαι σαν λεπρός ,γιατί θα σε ελέγχουν πάντοτε όχι μόνο εσένα αλλά και το οικογενειακό σου δέντρο μέχρι πέμπτης γενεάς!

Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο*

Έτσι  πάει περίπατο και η συνταγματική κατοχύρωση της ιδιωτικότητας μας μέσα από το άρθρο 9 και 9Α του ισχύοντος Συντάγματος. Δεν υπάρχει πλέον προστασία προσωπικών δεδομένων, όλοι οι νόμοι που πομπωδώς τα προστάτευαν εξανεμίζονται  στο βωμό της αόριστης επίκλησης προστασίας του κοινωνικού συνόλου. Όλα θα τα ξέρουν οι απρόσκλητοι αλλά και αυτόκλητοι “μεγάλοι αδελφοί”…Το πότε γεννήθηκες, τι ομάδα αίματος είσαι, πόσες αρρώστιες πέρασες ,ποιές είναι οι ιδιαιτερότητες σου, ποιές γυναίκες σου αρέσουν, αντίστοιχα ποιοι άντρες αρέσουν στις κυρίες ,νεαρές, ώριμες ,μεστές και γηραλέες-φευ ,φευ και λίγο φαιδρότητα γιατί χανόμαστε  !- ,σε πόσα ατυχήματα ενεπλάκεις , ποιά άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά έχεις που δεν θα ήθελες να τα ξέρει κανείς…Τώρα εν όψει πάταξης του «αόρατου εχθρού», όλα στην φόρα…Για την προστασία της δημόσιας υγείας και του κοινωνικού συνόλου…

Μέχρι και τα κινητά τηλέφωνα διαφαίνεται να παρακολουθούν κυβερνήσεις σε συνεργασία με τις μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ,για να εντοπίζονται πιο γρήγορα τα ύποπτα κρούσματα .Κι ας εμφανίζεται στην αναπτυσσόμενη φάση διστακτική η Ευρώπη σε σχέση με την Ασία.! Οι κυβερνήσεις “στοιχειώνουν” στον εντοπισμό της θέσης , μέσω κινητού, με όσους ήλθε σε επαφή ο φορέας του ιού. Οι ανυποψίαστοι χρήστες θα αγνοούν, ότι παρακολουθούνται και έτσι πάει περίπατο η ιδιωτικότητά τους και τα προσωπικά δεδομένα. Πάντως και πρέπει να τονιστεί, αρνητικό προς αυτή την κατεύθυνση εμφανιζόταν μέχρι πριν   από λίγο καιρό  για παράδειγμα το Ισραήλ, που έχει ανοίξει ολόκληρη συζήτηση για να φέρει Νόμο, προκειμένου  να επιτραπεί μια τέτοιου είδους παρακολούθηση . Ο μόνος νόμιμος τρόπος είναι προς το παρόν για να προχωρήσει  η ωμή αυτή παραβίαση δεν είναι παρά  η εθελοντική συμμετοχή χρηστών στην ανακοίνωση των προσωπικών τους δεδομένων! Αν όμως ζορίσουν τα πράγματα κανείς δεν διασφαλίζει, ότι τα προσωπικά δεδομένα δεν θα παραβιαστούν έτσι κι αλλιώς !(Για όλα αυτά βλ. επίκαιρα άρθρα “Τα κινητά τηλέφωνα στην μάχη κατά του Κορονοιού-Σενάρια παρακολουθήσεων και το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων” και “Κορονοιός – Ισραήλ. Με λογισμικό ανάλυσης δεδομένων κινητών τηλεφώνων θα εντοπίζονται οι φορείς” από το αρχείο της ομάδας” Ασφάλεια και Προστασία της γειτονιάς”, Δημήτρης Αλεξίου).

Το τελευταίο όμως «καινοφανές»  σας το άφησα για το τέλος .Ο πυρήνας της ιδιωτικότητας σας και η προστασία της φτάνει στο πολυδιαφημισμένο άσυλο που σας προσφέρει η κατοικία σας. Κι αυτό μέχρι τώρα για να παραβιαστεί απαιτούσε ύψιστες συνταγματικές εγγυήσεις .Πρέπει να έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα για σοβαρά ποινικά αδικήματα και πάντοτε με παρουσία δικαστικού λειτουργού..(253-256ΚΠΔ).Ή να έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την δικαστική εξουσία…(Άρθρο 276 ΚΠΔ)Τώρα όλα αυτά μπορεί να πάνε περίπατο…Ενόψει κορονοιού όμως, όπως ήδη στην Κύπρο αλλά και σε άλλες χώρες εφαρμόζεται, αρκεί ο “παρατηρητής της γειτονιάς”… Ποιός είναι αυτός; Ο σύγχρονος κουκουλοφόρος, αυτός που σε έδειχνε στην κατοχή στους κατακτητές, γιατί έκανες αντίσταση ,γιατί ήθελες ελευθερία… Σε έδειχνε μέσα στο πλήθος μέσα από τα αόρατα και αποφώλια μάτια του. Αυτός σε έβλεπε και σε κάρφωνε …εσύ δεν μπορούσες να τον δεις … Τον υποπτευόσουνα μόνο!

Έτσι και τώρα, το κράτος θέλει ρουφιάνους, θέλει καταδότες ,για να μπορεί να λειτουργήσει …Και για να σας ελέγχει με ποιους βρίσκεστε σπίτι , με ποιούς μιλάτε, ποιοί μπαίνουν στη φιλόξενη εστία σας, τάχα για να σας προστατέψει από τον αόρατο εχθρό, τον κορονοιό! Γι αυτό και θεσμοθετεί τον “παρατηρητή της γειτονιάς”! Στο σπίτι σας δεν μπορεί να μπει και να ψάξει γι αυτό τον λόγο… Θέλει ένταλμα ..και ο Νόμος δεν το προβλέπει ούτε το επιτρέπει….Την βρώμικη δουλειά θα την κάνει ο “παρατηρητής…” Δεν θα τον βλέπεις ,δεν θα τον ακούς, μόνο ίσως να τον νοιώθεις … Θα είναι απέναντι ,μπορεί και δίπλα ,μπορεί και πίσω σου..πάντως κάπου θα είναι ,που θα σε θωρεί απαρατήρητος…Και μετά την πληροφορία , ο αστυνομικός που θα σε περιμένει απέξω ,οδηγώντας σε στο τμήμα για τα περαιτέρω… Μια εξελισσόμενη κολασμένη κοινωνία λοιπόν ,μια κοινωνία με ψήγματα ανθρωποφαγίας … Αν σήμερα στην Κύπρο και αλλού, γιατί όχι αύριο σε μας ;!

Αλήθεια Συνέλληνες τέτοια δημοκρατία ονειρευτήκατε; Δεν αντιληφθήκατε , ότι σιγά -σιγά η Νέα Τάξη Πραγμάτων (ΝΤΠ) με πρόσχημα τον κορονοιό ,σαν το σκουλήκι ροκανίζει την υπόσταση σας ολόκληρη ,φτάνοντας μέχρι τον πυρήνα προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων σας ,την ιδιωτικότητα σας , το τελευταίο οχυρό στην υποτιθέμενη Δημοκρατία μας;! Ακόμη πιστεύετε, ότι η πολιτεία εγγυάται τα προσωπικά σας δεδομένα ,το οικογενειακό σας άσυλο ,την διαγουμισμένη (καταληστευμένη) ιδιωτικότητα σας και δεν σας εισάγει προοδευτικά σε μία ζοφερή ύπουλη και σκληρή δικτατορία…;!Αόριστες έννοιες, τύπου “προστασία κοινωνικού συνόλου” και “καταστάσεων ανάγκης”, αποτελούν το κατώφλι στον διαφαινόμενο σε αχλύ, όμως  σταθερά επερχόμενο ολοκληρωτισμό.

Αφυπνιστείτε λοιπόν και διεκδικήστε έστω και την τελευταία στιγμή ,αυτό, για το οποίο οι προπάτορες μας σε παλαίφατους χρόνους πάλεψαν με λύσσα , αυτό που περικλείει όλα τα πιο πάνω, το αγαθό της ελευθερίας χωρίς βεβαίως την απώλεια του δικαιώματος στην ζωή και στην υγεία…!

 

 

*Ο Ηλίας Ν. Ηλιακόπουλος είναι Διδάκτωρ Νομικής  ,Δικηγόρος  και  δραστηριοποιείται  στον χώρο  της Θράκης

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares