Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Το «τελευταίο αντίο» στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Γιάννη Σπανό…

Δείτε φωτογραφίες από την κηδεία του στο Κιάτο…

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κιάτο, όπου έγινε η κηδεία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, Γιάννη Σπανού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, έπειτα από εγκεφαλικό.

Στεφάνια για να τιμήσουν την μνήμη του «πατέρα» του Νέου Κύματος έστειλαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Χαρούλα Αλεξίου, η δισκογραφική εταιρία MINOS EMI, το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. ο Γιώργος Κατσαρός, ο Μίμης Πλέσσας και οι κόρες της Βίκυς Μοσχολιού.

Συγκλονιστικά είναι τα λόγια του φίλου του που τον βρήκε νεκρό, όταν η μονάκριβη ανιψιά του συνθέτη, Σοφία, ανησύχησε και τον έστειλε στο σπίτι του Γιάννη Σπανού.

«Φώναξα δυο-τρεις φορές έξω από το σπίτι και όταν είδα ότι δεν απαντούσε, πήρα τα κλειδιά και άνοιξα. Φώναξα “Γιάννη, Γιάννη” και όπως πηγαίνω στην κρεβατοκάμαρα, τον είδα ξαπλωμένο στο κρεβάτι με τις πιτζάμες. Σαν να κοιμόταν. Κατάλαβα ότι ήταν νεκρός. Δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας, ούτε είχε παραπονεθεί για κάτι», είπε ο κ. Σουσούνης μιλώντας στην Espresso.

Δείτε φωτογραφίες από την κηδεία του Γιάννη Σπανού:

newsbeast.gr

Shares