Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Το συνέδριο για τη γονιμότητα επιβεβαίωσε την… ακαταλληλότητα της Σακελλαροπούλου

Δίχασε την κοινωνία το περίφημο συνέδριο για τη γονιμότητα στην Ελλάδα. Πάνω απ’ όλα, όμως, ανέδειξε το τεράστιο πρόβλημα που προκάλεσαν στη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιώργος Γεραπετρίτης με την επιλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Γράφει η Βασιλική Πολύζου

Με απόλυτο σεβασμό στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της Ελλάδας, δεν γίνεται να προσπεράσουμε τη νέα γκάφα. Μετά από εκείνη την περίφημη δήλωση ότι μπορούμε να λύσουμε το δημογραφικό πρόβλημα της πατρίδας μας με τη βοήθεια των μεταναστών, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου πήγε στο άλλο άκρο. Έβαλε το περίφημο συνέδριο για τη γονιμότητα κάτω από την ομπρέλα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Του έδωσε κύρος, διότι η διοργάνωσή του προγραμματίστηκε υπό την αιγίδα της.

Μετά από τον σάλο που προκλήθηκε, βέβαια, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέσυρε τη στήριξή της στην εκδήλωση. Αλλά εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος. Έπρεπε να ξεσηκωθεί ο κόσμος στα κοινωνικά δίκτυα για να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση η Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Αν συμφωνούσε με όσους αντέδρασαν, λογικά έπρεπε να είχε απορρίψει την πρόταση για διοργάνωση του συνεδρίου υπό την αιγίδα της. Εκτός και αν αποδέχθηκε την πρόσκληση χωρίς να αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει. Σε αυτή την περίπτωση, μάλλον, πρέπει να κάνουμε την προσευχή μας, που έχουν αποφύγει έως τώρα κάποιο εθνικό κάζο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να άγεται και να φέρεται ανάλογα με όσα γράφονται στα κοινωνικά δίκτυα. Ή έχει άποψη και την εκφράζει με επιχειρήματα ή, διαφορετικά αποφεύγει να εκθέτει την κορωνίδα του πολιτεύματός μας. Δεν μιλάμε για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου που ιδιωτεύει, αλλά για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι απανωτές γκάφες προβληματίζουν και τους τελευταίους υποστηρικτές της. Πότε αρνείται να ασπαστεί το Ευαγγέλιο, άλλοτε αποφεύγει να ακούσει τον Εθνικό Ύμνο, τη μία προτείνει την αλλοίωση του ελληνικού dna με τους μετανάστες και στο τέλος παριστάνει τον… Περίανδρο Πόπωτα με το περίφημο «εμπρός, πίσω». Τη μία στηρίζει το συνέδριο για τη γονιμότητα, την επομένη αποσύρει την αιγίδα της. Αν αυτή είναι σοβαρή στάση από την κορωνίδα του πολιτεύματός μας, τότε οι λέξεις ίσως να ΄χουν χάσει το νόημά τους. Αλλά εκείνο που αντιλαμβάνονται, πλέον, ολοένα και περισσότεροι είναι η ακαταλληλότητα της επιλογής που έκαναν, για τους δικούς τους λόγους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιώργος Γεραπετρίτης.

 

Shares