Κυριακή , 2 Οκτωβρίου 2022

Το σκανδαλώδης βίντεο με την πρωθυπουργό της Φινλανδίας να σπάει την καραντίνα για τον κορονοϊό

Η Sanna Marin πήγε σε βραδινή έξοδο στο Ελσίνκι το Σάββατο, λίγες ώρες αφότου ο υπουργός Εξωτερικών της βρέθηκε θετικός. Αρχικά της είπαν ότι δεν χρειαζόταν να απομονωθεί επειδή είχε εμβολιαστεί πλήρως, αλλά αργότερα έχασε ένα μήνυμα που τη συμβούλευε να το κάνει.

Οι επικριτές αμφισβήτησαν την κρίση της επειδή δεν απομονώθηκε μέχρι να βγει αρνητικό. Η σοσιαλδημοκρατική πρωθυπουργός, 36 ετών, είπε ότι το μήνυμα κειμένου που τη συμβούλευε να αποφεύγει τις κοινωνικές επαφές στάλθηκε στο τηλέφωνο εργασίας της, το οποίο είχε αφήσει στο σπίτι. Όταν είδε το κείμενο την Κυριακή, αναζήτησε επειγόντως τεστ για τον Covid και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

Στην αρχή η κα Marin υπερασπίστηκε τις ενέργειές της, υποστηρίζοντας ότι είχε ακολουθήσει τη συμβουλή του υπουργού Εξωτερικών της, ο οποίος την ενημέρωσε για την έκθεση στον Covid. Αλλά σε μια ανάρτηση στο Facebook τη Δευτέρα, η κα Marin είπε ότι θα έπρεπε να είχε ελέγξει ξανά την καθοδήγηση και να είχε κάνει καλύτερη κρίση. «Λυπάμαι πολύ που δεν κατάλαβα ότι έπρεπε να το κάνω αυτό», έγραψε.

https://twitter.com/EvgenTzavaras/status/1560020895342665731

 

bbc.com

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares