Σάββατο , 28 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Το «σχέδιο» για τους λαθρομετανάστες που θέτει σε κίνδυνο την Ελλάδα και η ΕΕ που παραμένει αδρανής ….

Το «σχέδιο» για τους λαθρομετανάστες που θέτει σε κίνδυνο την Ελλάδα και η ΕΕ που παραμένει αδρανής ....

Δυστυχώς, ο απολογισμός  είναι αρνητικός. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ στο καθένα από τα σημεία. Η ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να τελεί σε κατάσταση ομηρίας.

Υπάρχουν εξωγενείς παράγοντες οι οποίοι δεν εξαρτώνται ούτε από τη θέλησή μας ούτε από τις δυνάμεις μας. Ο πρώτος είναι ο Ερντογάν. Με τις νεοοθωμανικές φαντασιώσεις του οραματίζεται την επικράτειά του ως τη Λιβύη, τη θαλάσσια κυριαρχία του σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο.  Εκτός όμως από τις φαντασιώσεις και τα μελλοντικά προγράμματα, υπάρχει και το παρόν. Και το παρόν δεν έχει τίποτε το ηρωικό.

Στις δικές μας ηχηρές προειδοποιήσεις «να μην τολμήσει, διότι είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε», ο ίδιος τολμάει και ενεργοποιεί τις ροές των λαθρομεταναστών, τις οποίες δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Προ μηνών πάλι προειδοποίησε ότι θα ζήσουμε μια επανάληψη του 2015. Με μία διαφορά: ότι το 2015 τα σύνορα της Ελλάδας προς την υπόλοιπη Ευρώπη ήταν ανοιχτά. Εδώ και χρόνια είναι κλειστά. Όσοι φτάσουν εδώ δεν πρόκειται να φύγουν.

Ο Ερντογάν ξέρει ότι σε περίπτωση θερμού επεισοδίου, αν μη τι άλλο, θα αντιμετωπίσει την κατακραυγή, τουλάχιστον της Ευρώπης. Δεν ισχύει το ίδιο με τις μεταναστευτικές ροές, αφού ένα μέρος της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης τις αντιμετωπίζει θετικά, όπως και ένα μέρος της κοινής γνώμης στην Ελλάδα. Κανένας EastMed δεν είναι ικανός να αντιμετωπίσει την «ειρηνική» εισβολή των μεταναστευτικών ροών. Δεν έχουμε να κάνουμε με τουρκική «προκλητικότητα» ή «απειλή». Έχουμε να κάνουμε με έναν πραγματικό εκβιασμό και βιασμό της επικράτειάς μας.

Ο δεύτερος εξωγενής παράγων είναι η Ευρώπη.Και κινείται στον ρυθμό  της ανθρωπιστικής υποκρισίας. Αναφέρονται στο θέμα μόνο για να κατηγορήσουν την Ελλάδα για το αίσχος της Μόριας,αλλά και την γενικότερη κατάσταση που επικράτηση στα νησιά  και συγχρόνως οι Γερμανοί ακυρώνουν τις κρατήσεις στη Λέσβο γιατί δεν θέλουν να στενοχωρηθούν στις διακοπές τους.

Το σχέδιο είναι να έρθουν 20-30 εκατομμύρια λαθρομετανάστες στην Ελλάδα

Με πληροφορίες Kathimerini

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares