Τετάρτη , 17 Αυγούστου 2022

Το ρωσικό τάνκερ «Lana» ρυμουλκείται από την Κάρυστο στο Πειραιά – Θα του επιστραφεί μέρος του πετρελαίου που κατέσχεσαν οι ΗΠΑ

Το ρωσικό τάνκερ «Lana» με σημαία Ιράν, που παρέμεινε με μηχανική βλάβη από τα μέσα Απριλίου στα ανοιχτά της Καρύστου, ρυμουλκείται στον Πειραιά με τη βοήθεια δύο άλλων πλοίων.

Στο εν λόγω τάνκερ έχει δοθεί ελευθεροπλοΐα αλλά δεν μπορούσε να αναχωρήσει από την Κάρυστο λόγω των καιρικών συνθηκών. Τώρα αναμένεται να επιστραφεί ένα μέρος του φορτίου πετρελαίου που είχε αρχικά δεσμευθεί μετά από αίτημα των αμερικανικών δικαστικών αρχών.

Δικαστήριο της Χαλκίδας έκανε δεκτές τις αντιρρήσεις του πληρεξούσιου δικηγόρου της εταιρείας «Saman Costar Samirom Servises Construction Executive Company» και διέταξε την απόδοση του φορτίου πετρελαίου στο ρωσικό δεξαμενόπλοιο με σημαία Ιράν.

Πρόκειται για ποσότητα 60.000 μετρικών τόνων crude oil από τους συνολικά 104.134 τόνους που μετέφερε το «Lana» στις δεξαμενές του.

Έως σήμερα παραμένει άγνωστο ποιος θα αναλάβει το κόστος της μετάγγισης του φορτίου πετρελαίου στο «Lana» που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε άλλο δεξαμενόπλοιο ανοιχτά του Πειραιά.

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares