Τελευταία Νέα

Το ρωσικό εμπάργκο στα οπωροκηπευτικά της Ευρώπης, η απουσία εξαγωγών από την Ελλάδα & η αποτυχία των Ελληνικών κυβερνήσεων…

Η αποτυχία των Ελληνικών κυβερνήσεων…

Tον Αύγουστο του 2014 ανακοινώθηκε και επισήμως από τον πρώην Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ (από τις 8 Μαΐου 2012 ως τις 14 Ιανουαρίου 2020) η ολική απαγόρευση εισαγωγής προϊόντων διατροφής από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ…

Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση του Κρεμλίνου,απαγορευόταν και συνεχίζει μεχρι και σήμερα,την εισαγωγή οπωροκηπευτικών προϊόντων, κρέατος, ψαριών, γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία.

Μάλιστα, η απαγόρευση τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή και θα ίσχυε για ένα έτος.

Έχουν περάσει 6, σχεδόν 7 χρόνια από τότε και ΚΑΜΙΑ Ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να αντιστρέψει αυτή την κατάσταση ή τουλάχιστον να διαπραγματευτεί εκ νέου μια συμφωνία.

Όπως ήταν φυσικό, η απόφαση αυτή είχε άμεσο αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία καθώς διακόπηκε η εξαγωγή μεγάλων ποσοτήτων αγροτικών προϊόντων από την Ελλάδα προς τη Ρωσία, προϊόντα που προμηθεύει πλέον η Τουρκία στους Ρώσους.

Ένα από αυτά τα προϊόντα είναι και τα ροδάκινα, τα οποία, η Ρωσία προμηθεύεται πλεόν αποκλειστικά από την όμορη Τουρκία.

Στο ακόλουθο γράφημα αντικατοπτρίζεται η αποτυχία των Ελληνικών Κυβερνήσεων στον Πρωτογενή μας τομέα:

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares