Τρίτη , 28 Σεπτεμβρίου 2021

Το Παρίσι καλεί τους Γάλλους πολίτες σε μουσουλμανικές χώρες να βρίσκονται «σε επαγρύπνηση» λόγω των διαδηλώσεων…

Το Παρίσι κάλεσε την Τρίτη τους Γάλλους υπηκόους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση στις χώρες του μουσουλμανικού κόσμου, όπου πραγματοποιούνται διαδηλώσεις κατά της Γαλλίας, προτρέποντάς τους να αποφεύγουν τις συναθροίσεις…

«Σε πολλές χώρες υψώνονται τις τελευταίες ημέρες φωνές υπέρ του μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων, ιδίως των αγροδιατροφικών, όπως και γενικότερα φωνές για διαδηλώσεις κατά της Γαλλίας», επισημαίνει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών σε μια ανακοίνωση στον ιστότοπό του.

Να αποφεύγουν τις περιοχές αυτές καλεί τους πολίτες της η Γαλλία

«Θα πρέπει να αποφεύγετε τις περιοχές όπου λαμβάνουν χώρα αυτές οι διαδηλώσεις, να παραμένετε στο περιθώριο κάθε συνάθροισης και να ακολουθείτε τις συστάσεις της πρεσβείας της Γαλλίας ή του εκάστοτε προξενείου», προστίθεται.

«Συστήνεται να επιδεικνύετε τη μεγαλύτερη προσοχή, ιδίως στην περίπτωση που μετακινείστε και στους πιο πολυσύχναστους τουριστικούς χώρους και τις κοινότητες των ομογενών». Σημειώνεται πως διαδηλώσεις εναντίον του Εμανουέλ Μακρόν πραγματοποιήθηκαν στο Μπαγκλαντές και το Πακιστάν.

Την ίδια ώρα, σύσσωμος ο ιρανικός Τύπος εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος του Γάλλου προέδρου την Τρίτη. Χαρακτηριστικό ήταν το πρωτοσέλιδο ιρανικής εφημερίδας με σκίτσο που παρουσιάζει τον Εμανουέλ Μακρόν ως «διάβολο του Παρισιού».

Συναγερμός στο Παρίσι: Τσάντα με πυρομαχικά στον Άιφελ και εκκένωση της Αψίδας του Θριάμβου…(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares