Τρίτη , 27 Σεπτεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο ξεκινά την “εκστρατεία” εξοικονόμησης ενέργειας με καταγγελίες, πρόστιμα και ποινές φυλάκισης

Η Ελβετία πρωτοπορεί στον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας με καταγγελίες, πρόστιμα και ποινές φυλάκισης!

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο αποφάσισε να λάβει πολλά μέτρα για να διασφαλίσει ότι η Ελβετία μπορεί να ενισχύσει γρήγορα τον ενεργειακό της εφοδιασμό ενόψει του χειμώνα. Η εκστρατεία ξεκίνησε σήμερα με το σύνθημα «Η ενέργεια είναι περιορισμένη. Ας μην το σπαταλάμε» συμπληρώνει αυτή η συσκευή. Δείχνει πώς οι άνθρωποι και η οικονομία μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια με εύκολες στην εφαρμογή συστάσεις. Στόχος είναι να ενθαρρυνθεί η ευρύτερη δυνατή συμμετοχή, ώστε η Ελβετία να μην βρεθεί σε κατάσταση έλλειψης. Η Συνομοσπονδία ανέπτυξε αυτήν την εκστρατεία σε συνεργασία με περισσότερους από 40 εταίρους από την οικονομία, την κοινωνία των πολιτών και τις δημόσιες αρχές. Κατά τη συνεδρίαση της 31ης Αυγούστου 2022,

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο λαμβάνει διάφορα μέτρα για να ενισχύσει γρήγορα τον ενεργειακό εφοδιασμό για τον επόμενο χειμώνα. Αυτά περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, πρόσθετα αποθέματα φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας. Την περασμένη εβδομάδα, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο αποφάσισε ότι η Ελβετία θα πρέπει να θέσει εθελοντικά στόχο μείωσης της ζήτησης φυσικού αερίου κατά 15% για το χειμερινό εξάμηνο. Σήμερα, η Συνομοσπονδία ξεκίνησε επίσης την εκστρατεία αποταμίευσης.

«Η ενέργεια είναι περιορισμένη. Ας μην το σπαταλάμε . »

Αυτό είναι το κύριο μήνυμα της εθνικής εκστρατείας που θα διαρκέσει μέχρι τον Απρίλιο του 2023. Οι συστάσεις εξοικονόμησης στοχεύουν στον πληθυσμό και την οικονομία. Δείχνουν πώς να εξοικονομείτε εύκολα ενέργεια – φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ηλεκτρική ενέργεια και άλλες πηγές ενέργειας – είτε στο σπίτι είτε στην εργασία: μειώνοντας τη θερμοκρασία θέρμανσης, χρησιμοποιώντας λιγότερο ζεστό νερό, κλείνοντας τις ηλεκτρικές συσκευές ή τον φωτισμό όταν δεν χρησιμοποιούνται ή με μαγείρεμα υπεύθυνα.

Οι συστάσεις εξοικονόμησης οπτικοποιούνται χρησιμοποιώντας θερμικές εικόνες, οι οποίες δείχνουν πόσο γρήγορα μπορεί να σπαταληθεί ενέργεια εάν δεν ληφθεί μέριμνα. Οι περισσότερες από τις συστάσεις θα πρέπει να είναι ήδη γνωστές, αλλά μερικές φορές ξεχνιούνται στην καθημερινότητά μας. Στόχος της εκστρατείας είναι λοιπόν να τους υπενθυμίσει, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να τις εφαρμόσουν και να συμβάλουν στην αποφυγή μιας κατάστασης έλλειψης στην Ελβετία.

Οι συστάσεις διαδίδονται μέσω του ιστότοπου stop-gaspillage.ch , αφισών, διαφημίσεων και επίσης μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Συνομοσπονδίας. Οργανισμοί από τις επιχειρήσεις, την κοινωνία των πολιτών και τις δημόσιες αρχές διαδίδουν επίσης τις συστάσεις μέσω των δικών τους διαύλων.

Μια τεράστια εκστρατεία εξοικονόμησης ενέργειας

Η εκστρατεία αποτελεί μέρος της Πρωτοβουλίας για την Εξοικονόμηση Ενέργειας Χειμώνα, που προετοιμάστηκε από κοινού από την DETEC και την DEFR. Αναπτύχθηκε με τη βοήθεια μιας συμβουλευτικής επιτροπής και μιας ομάδας υποστήριξης που αποτελείται από περίπου σαράντα ενώσεις και οργανώσεις. Εκπροσωπήθηκαν καντόνια, πόλεις και δήμοι, ενεργειακές ενώσεις, οικονομικοί σύλλογοι και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Θα παρέμβουν επίσης στην ανάπτυξη της πρωτοβουλίας. Αυτό πρέπει να συμπληρώνεται με την πάροδο του χρόνου με νέο περιεχόμενο. Σε περίπτωση έλλειψης, οι συστάσεις εξοικονόμησης ενδέχεται να αντικατασταθούν από κλήσεις για εξοικονόμηση ενέργειας σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προμήθειας της χώρας.

Για τους εταίρους, το περιεχόμενο και τα θέματα της καμπάνιας είναι έτοιμα να διαδοθούν μέσω των καναλιών πληροφόρησής τους, έτσι ώστε οι πολυάριθμοι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς να παρέχουν τις οικονομικές συμβουλές τους με ομοιόμορφο τρόπο – και έτσι να αυξήσουν την προβολή της χώρας.

Συμμαχία για την Εξοικονόμηση Ενέργειας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Winter Energy Savings Initiative, η Συνομοσπονδία και οικονομικοί οργανισμοί και ενώσεις εγκαινίασαν από κοινού τη «Συμμαχία για την Εξοικονόμηση Ενέργειας». Οι υποστηρικτές από την οικονομία, την κοινωνία των πολιτών και τις δημόσιες αρχές δεσμεύονται συνεπώς να υποστηρίξουν τις εθνικές προσπάθειες για εξοικονόμηση ενέργειας και ενίσχυση της ασφάλειας του εφοδιασμού. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι οργανισμοί και άτομα από την οικονομία, την κοινωνία των πολιτών και τις δημόσιες αρχές μπορούν να ενταχθούν στη «Συμμαχία για την Εξοικονόμηση Ενέργειας» μέσω της ιστοσελίδας www.alliance2022-23.ch. Η «Συμμαχία για την Εξοικονόμηση Ενέργειας» θα ξεκινήσει επίσημα στις 26 Οκτωβρίου 2022.

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares