Πέμπτη , 2 Φεβρουαρίου 2023

Το «Όχι» του Κ. Βελόπουλου σε εν ενεργεία και πρώην βουλευτές της ΝΔ – Τεράστια η άνοδος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ

Η πληροφορία είναι απολύτως διασταυρωμένη: Κάποιοι πρώην βουλευτές της ΝΔ, κυρίως όμως δυο εν ενεργεία, πλησίασαν την ηγεσία της Ελληνικής Λύσης, ζητώντας να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτιά της κατά τις προσεχείς εκλογές.

 

Οι νυν «γαλάζιοι» βουλευτές που «βολιδοσκόπησαν» τον Κυριάκο Βελόπουλο, όπως και οι περισσότεροι εκ των πρώην, προέρχονται από περιοχές της Βορείου Ελλάδας, λιγότερο ή περισσότερο κοντά στη Θεσσαλονίκη. Από περιοχές, δηλαδή, που η Ελληνική Λύση σημειώνει με βάση τις δημοσκοπήσεις άνοδο, σε βάρος των ποσοστών της ΝΔ- σε ορισμένους νομούς, μάλιστα, δεν αποκλείεται να βγει ακόμα και τρίτο κόμμα!

Σύμφωνα με τις ίδιες -διασταυρωμένες, επαναλαμβάνουμε- πληροφορίες, ο Κυριάκος Βελόπουλος απέρριψε το φλερτ.

 

Δεν είναι τυχαίο πως Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ρίξει μέχρι στιγμής μεγάλο βάρος στη Βόρεια Ελλάδα, το κάθε κόμμα για διαφορετικούς λόγους.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν τα «ρετιρέ» της χώρας και ειδικότερα η Μακεδονία έχουν εκτιμηθεί από τους δύο διεκδικητές της εξουσίας πως χρήζουν ειδικής εκλογικής προετοιμασίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2021, στη Δυτική, Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη κατοικούν 2,6 εκατομμύρια πολίτες. Αριθμός καθόλου αμελητέος, που μπορεί σαφώς να επηρεάσει το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Για τη Νέα Δημοκρατία η Μακεδονία ήταν πάντα το «κάστρο» της. «Αλώθηκε» το 2015 από τον ΣΥΡΙΖΑ, χάνοντας 8 εκλογικές περιφέρειες, τις οποίες ξανακέρδισε το 2019. Στις αρχές του φθινοπώρου ο πρωθυπουργός βρέθηκε στις Σέρρες και ακολούθησαν επισκέψεις στην Πέλλα και τη Θεσσαλονίκη.

Τι έχουν δει στο Μαξίμου; Πως η πίεση από το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου είναι αρκετά μεγάλη.

Σε όλη σχεδόν τη Βόρεια Ελλάδα τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης είχαν κυμανθεί πριν από τρία χρόνια πολύ πάνω από το γενικό της ποσοστό, δηλαδή από 5%-7%. Σε κάποιες περιοχές, πλέον φέρεται να αγγίζει ακόμη και διψήφιο ποσοστό. Ενδεχομένως και ο πόλεμος στην Ουκρανία να παίξει κάποιον ρόλο, αφού υπάρχουν πολίτες φιλικά προσκείμενοι στη Ρωσία.

 

Τεράστια η άνοδος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και του Κ. Βελόπουλου – Πολιτικά δύσκολη η Βόρεια Ελλάδα για Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλη συρρίκνωση των ποσοστών της ΝΔ στην Βορεια Ελλάδα – Ποιοι κερδίζουν;

H εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σε άρθρο του Αντώνη Αντζολέτου σχολιάζει και παρουσιάζει στοιχεία που αποδεικνύουν την μεγάλη άνοδο της Ελληνικής Λύσης και του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βόρεια Ελλάδα. Παραθέτουμε το άρθρο.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares