Τετάρτη , 28 Ιουλίου 2021
Τελευταία Νέα

Το Νοέμβριο οι πληρωμές δανειοληπτών μέσω του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ»…

Εντός του Νοεμβρίου αναμένονται να ξεκινήσουν οι πρώτες πληρωμές των δικαιούχων δανειοληπτών με την επιδότηση δανείων που προβλέπει το πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, για δανειολήπτες που πλήττονται από την πανδημία…

Σε πρώτη φάση οι πληρωμές θα αφορούν δανειολήπτες που έχουν ενέχυρο την πρώτη κατοικία, έχουν πληγεί από την πανδημία και τα δάνεια τους δεν παρουσιάζουν καθυστέρηση, ενώ το δεύτερο πακέτο πληρωμών αναμένεται τον Δεκέμβριο για τις άλλες κατηγορίες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, με την ολοκλήρωση των πληρωμών να εκτιμάται ότι θα έχει πραγματοποιηθεί έως το τέλος του Ιανουαρίου του 2021.

Συνολικά η εννεάμηνη επιδότηση όλων των κατηγοριών δανειοληπτών που μπορούν να ενταχθούν φτάνει και για το 2020 και για το 2021, τα 388 εκατ. ευρώ ποσό το οποίο έχει ήδη προϋπολογιστεί από την κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα τρεις ημέρες θα έχουν ακόμα στη διάθεσή τους οι δανειολήπτες με δάνεια που συνδέονται με την πρώτη κατοικία για να καταθέσουν αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, που παρέχει επιδότηση έως και 90% της δόσης του δανείου τους, καθώς το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα, το οποίο σχεδιάστηκε για να ενισχύσει τα νοικοκυριά τα οποία επλήγησαν από την πανδημία προσφέρει εννεάμηνη επιδότηση, η οποία καθορίζεται κλιμακωτά λαμβανομένων υπόψη αντικειμενικών κριτήριων όπως τα εισοδήματα, το ύψος της περιουσίας, κινητής και ακίνητης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» μέχρι και τις 27 Οκτωβρίου 2020 είχαν υποβληθεί 150.498 αιτήσεις, ενώ σημαντικά υψηλός είναι ο αριθμός εκείνων που έχουν ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες και αναμένεται να υποβάλλουν αιτήσεις έως τη λήξη της προθεσμίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του υπουργείου Οικονομικών (www.keyd.gov.gr)

cnn.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares