Τετάρτη , 20 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Το νικέλιο είναι ο “νέος χρυσός” λέει ο Elon Musk: Για αυτό πουλάνε την ΛΑΡΚΟ – Μόνο ο Βελόπουλος τα έλεγε… (ΒΙΝΤΕΟ)

Η βιασύνη της κυβέρνησης να πουλήσει την ΛΑΡΚΟ, την στιγμή που οι εξορυκτικές δραστηριότητες παίρνουν μια νέα τροπή, μόνο σε σκέψεις μπορεί να μα ςβάλει.

Διαβάζουμε στο New Auto

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tesla, Elon Musk, το νικέλιο που χρησιμοποιείται κατά κόρον στην παραγωγή μπαταριών για τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά αυτοκίνητα, είναι το μέταλλο που θα πρέπει να θεωρείται ο νέος χρυσός, με βάση την αξία και τη χρησιμότητά του στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Αν και το λίθιο ακούγεται περισσότερο όταν αναφερόμαστε στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τις μπαταρίες τους, η αξία του νικελίου στην παραγωγική διαδικασία για την κατασκευή των ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων, είναι κατά πολύ σημαντικότερη.

Όπως επανέλαβε πρόσφατα πρόσφατα ο Elon Musk, ο όρος «μπαταρίες ιόντων λιθίου» είναι λανθασμένος στην πραγματικότητα, επειδή δεν περιέχουν και τόσο λίθιο. «Αν και λέγονται ιόντων λιθίου, το πραγματικό ποσοστό λιθίου σε ένα κύτταρο ιόντων λιθίου είναι περίπου 2%», είχε εξηγήσει ο Musk στη συνεδρίαση των μετόχων της Tesla το 2016. «Από τεχνικής σκοπιάς, τα κύτταρα μας θα πρέπει να ονομάζονται νικελίου- γραφίτη επειδή το κύριο συστατικό στο κύτταρο είναι το νικέλιο». Ο Musk επανέλαβε τη σημασία του νικελίου και έκανε αυτό που ακούγεται σε κάποιους σαν επείγουσα έκκληση για περισσότερη πρώτη ύλη. «Θα ήθελα απλώς να τονίσω εκ νέου, απευθυνόμενος στις εταιρείες εξόρυξης, πως μας είναι πολύ απαραίτητο το νικέλιο και θα θέλαμε περισσότερο», δήλωσε ο Musk κατά την τελευταία τριμηνιαία τηλεδιάσκεψη της Tesla.

Η ΛΑΡΚΟ δηλαδή πωλείται αντί πινακίου φακής πάνω που τα προϊόντα της θα εκτοξευτούν σε αξία.  Η Ελλάδα θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί αυτήν την ευκαιρία και να κερδίσει τεράστια έσοδα για το κράτος, όχι για ιδιώτες.

Μόνο ο Κυριάκος Βελόπουλος εδώ και χρόνια κάνει λόγο για την τεράστια σημασία των σπανίων γαιὠν, στις οποίες είναι πλούσια η Ελλάδα, για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και την γεωοικονομική θέση της χώρας στον πλανήτη.  Κατήγγειλε μάλιστα, με ονόματα, που θέλει η ΝΔ να πουλήσει την ΛΑΡΚΟ, για να καρπωθούν άλλοι τα έσοδα του νικελίου.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares