Σάββατο , 29 Ιανουαρίου 2022
Τελευταία Νέα

Το “νερό νεράκι” λένε οι κάτοικοι του ιρακινού Κουρδιστάν εξαιτίας της Τουρκίας

Οι χωρικοί της επαρχίας Ντουχόκ έμειναν χωρίς νερό για πολλές ημέρες μετά τους πρόσφατους αεροπορικούς βομβαρδισμούς της Τουρκίας.

Τα πλήγματα κατέστρεψαν τους αγωγούς μεταφοράς ύδατος στην περιοχή. Την άσχημη κατάσταση των ανθρώπων αυτών μεταφέρει το πρακτορείο ειδήσεων των Κούρδων του Ιράκ, Rudaw.

Το πλήρες άρθρο (στα αγγλικά) εδώ: 

https://www.rudaw.net/english/kurdistan/180620212

Σχεδόν 60 οικογένειες στο Χριστιανικό χωριό Ντασίς και στο χωριό Γκρκε αγωνίζονταν να βρουν πόσιμο νερό μετά τα χτυπήματα της Άγκυρας στην περιοχή. Ορισμένοι από τους κατοίκους αναγκάζονταν να υδροδοτούνται από κανάλι νερού, το οποίο χρησιμοποιείται για να πίνουν τα κοπάδια ζώων, σύμφωνα με το Rudaw.

German army restarts training Iraqi Kurds, but future of mission in doubt | News | DW | 23.10.2017

To ιρακινό Κουρδιστάν

“O χώρος είναι γεμάτος με ναρκοπέδια, γεγονός που μας εμποδίζει να αποστείλουμε συνεργεία επισκευών εκεί,” εξηγεί ο Σεμπράστ Σάμπρι, ο δήμαρχος του διοικητικού υποδιαμερίσματος Κανί Μασί.

Ο δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι αυτή ήταν η τρίτη φορά όπου οι αγωγοί υδροδότητησης καταστρέφονται στην περιοχή, μέσα στις τελευταίες είκοσι μέρες. Εκτιμάται ότι οι χωρικοί θα χρειαστούν πολλές ημέρες για να αντικαταστήσουν τους κατεστραμμένους σωλήνες με καινούργιους και αυτό υπό τον όρο ότι οι συνθήκες ασφάλειας θα τούς το επιτρέψουν.

Turkey enters northern Iraq in ground operation against Kurdish rebels | The Times of Israel

Oι Τούρκοι έχουν επιχειρήσει επανειλημμένα όχι μόνο από αέρος αλλά και με επίγειες εισβολές 

O Σάμπρι πρόσθεσε, μιλώντας στο Rudaw, ότι σχεδόν 3.000 ντουνάμ, (περίπου 75 έικρ ή 12.140 στρέμματα), γης έχουν κατακαεί σαν αποτέλεσμα των τελευταίων βομβαρδισμών από τους Τούρκους.

To ειδησεογραφικό πρακτορείο υπογραμμίζει πως η Άγκυρα έχει στοχοποιήσει την περιοχή εξαιτίας της εκστρατείας της εναντίον των ανταρτών του εργατικού κόμματος του Κουρδιστάν, (ΡΚΚ), οι οποίοι διατηρούν βάσεις στο ιρακινό Κουρδιστάν. Οι χωρικοί που αποπειρώνται  να επισκευάσουν το δίκτυο υδροδότησης, κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους από τις τουρκικές επιθέσεις.

Πηγή: ahvalnews

Του ειδικού συνεργάτη

 

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares