Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Tο νέο τελεσίγραφο του Μασκ στο προσωπικό

O Έλον Μασκ

Ο Έλον Μασκ έστειλε τελεσίγραφο στους υπαλλήλους του Twitter, καλώντας τους να δεσμευθούν στη νέα «σκληροπυρηνική» εποχή, διαφορετικά να αποχωρήσουν με αποζημίωση

Οι εργαζόμενοι κλήθηκαν σήμερα να υπογράψουν μια δέσμευση για να παραμείνουν στην εταιρεία. «Εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να γίνετε μέλος του νέου Twitter, κάντε κλικ στο «Ναι» στον παρακάτω σύνδεσμο», αναφέρει το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς όλο το προσωπικό.

Όποιος δεν υπογράψει μέχρι τις 5 μ.μ (τοπική ώρα) την Πέμπτη θα λάβει τρεις μήνες αποζημίωση απόλυσης και θα αποχωρήσει, ανέφερε το μήνυμα. Στο μεταμεσονύκτιο email, το οποίο κοινοποιήθηκε στην Washington Post, ο Μασκ είπε ότι το Twitter «θα πρέπει να είναι εξαιρετικά σκληροπυρηνικό» στο εξής. «Αυτό σημαίνει να δουλεύουν πολλές ώρες σε υψηλή ένταση», είπε. «Μόνο η εξαιρετική επίδοση θα συνιστά επιτυχία».

Το δεσμευτικό e-mail σε συνδυασμό με μια νέα πολιτική που επιβάλλει την επιστροφή στο γραφείο, αναμένεται να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη φθορά σε μια εταιρεία της οποίας το προσωπικό έχει ήδη μειώσει στο μισό. Έρχεται επίσης καθώς ο Μασκ λέει ότι παρουσιάζει το Blue Verified του Twitter, το πρώτο του σημαντικό προϊόν από τότε που ανέλαβε τη θέση του ιδιοκτήτη και διευθύνοντος συμβούλου του Twitter, ενώ η εταιρεία καλείται διαρκώς να επιλύει προβλήματα.

Πριν από μια εβδομάδα, το Twitter παρουσίασε το προϊόν, το οποίο δίνει στους χρήστες ένα μπλε εικονίδιο επιλογής δίπλα στο όνομά τους έναντι χρέωσης 7,99 δολαρίων το μήνα και υπόσχεται να μειώσει τον αριθμό των διαφημίσεων που βλέπουν στο μισό, καθώς και να δώσει στις αναρτήσεις τους επιπλέον προβολή . Μέχρι την Παρασκευή, η επιλογή εξαφανίστηκε ανάμεσα σε ένα κύμα ψεύτικων λογαριασμών που υποδύονταν τους πάντες, από τον Πρόεδρο Μπάιντεν μέχρι τον αστέρα του μπάσκετ ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Οι εγγραφές διακόπηκαν το βράδυ της Πέμπτης και η υπηρεσία δεν θα «ξεκινήσει» μέχρι τις 29 Νοεμβρίου «για να βεβαιωθεί ότι είναι σταθερή», ανακοίνωσε ο Μασκ μέσω tweet αργά την Τρίτη. Ωστόσο, εντός του Twitter, το προσωπικό χρησιμοποιούσε τις επιπλέον δύο εβδομάδες για να καταλάβει γιατί οι πλαστοπροσωπίες βγήκαν εκτός ελέγχου, σύμφωνα με ένα άτομο με γνώση των εσωτερικών συζητήσεων που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας φοβούμενος τιμωρία.

Ο Μασκ αγόρασε την εταιρεία για 44 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του περασμένου μήνα. Άτομα εξοικειωμένα με το θέμα που μίλησαν υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας ανέφεραν ότι η νέα υπηρεσία απέτυχε να κερδίσει μεγάλη έλξη στη νέα εποχή.

Οι ισχυροί χρήστες είναι πιο πιθανό να εγγραφούν, αλλά αποτελούν επίσης την κύρια διαφημιστική βάση της εταιρείας – βασικό μοχλό εσόδων. Το Twitter θα χρειαζόταν να χρεώνει 44 δολάρια το μήνα για να ανακτήσει τη διαφημιστική αξία που δημιουργείται από το κορυφαίο τμήμα των ισχυρών χρηστών των ΗΠΑ, εάν βασιζόταν μόνο στις συνδρομές, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που εξέτασε η The Post. Όσο πιο ενεργός είναι ο χρήστης, τόσο υψηλότερη θα πρέπει να είναι η τιμή της συνδρομής.

Ο Μασκ επιδιώκει να καθησυχάσει τους διαφημιστές, υποσχόμενος γρήγορες αλλαγές στο Twitter.

Ο Έλον Μασκ πρόκειται να καταθέσει εν τω μεταξύ σήμερα Τετάρτη (16/11)σε μια αγωγή μετόχων για το πακέτο αποζημίωσης πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Tesla. Η δίκη που ξεκίνησε τη Δευτέρα στο επιχειρηματικό δικαστήριο του Ντέλαγουερ επικεντρώθηκε στο αν ο Μασκ, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, είχε αδικαιολόγητη επιρροή σε ένα πακέτο αποδοχών το 2018, αξίας περίπου 52 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε πρόσφατες τιμές μετοχών.

Πηγή: newsbomb.gr

Shares