Κυριακή , 29 Μαρτίου 2020
Τελευταία Νέα

To νεό πολυπολιτισμικό μοντέλο “χρεώνει” στον Έλληνα τον τίτλο του ρατσιστή-Ο νατιβισμός & ο αρνητικός “χρωματισμός” του…

Με τελεσίγραφα προσπαθεί τούτος ο τόπος να προκόψει…

Ο κος Μηταράκης ξεκαθάρισε σήμερα πως η απόφαση για τις επιτάξεις είναι τετελεσμένη, και πως η διορία της μίας εβδομάδας δίνεται μόνο για να κατευνάσουν τις αντιδράσεις των νησιωτών.

Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί, ερήμην του Ελληνικού λαού, ερήμην των πολιτών εκείνων που βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες των αποφάσεων της Κυβέρνησης.

Η τελευταία προσπάθεια γίνεται μόνο για να σταματήσουν οι αντιδράσεις, όχι για να λυθεί το πρόβλημα. Κι αναφερόμαστε στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Η Κυβέρνηση όφειλε να παραδεχτεί το λάθος της. Ο κος Μητσοτάκης, υπέρμαχος του διαλόγου και της συναίνεσης, θα έπρεπε αν μη τι άλλο να ανοίξει διάλογο με τους πιο άμεσα και βαθιά ζημιωμένους Συνέλληνες. Δείχνει όμως αποφασισμένος να μάχεται εσαεί το νατιβισμό.

Εξάλλου , όπως είχε δηλώσει δύο χρόνια πριν, «η άνοδος της ξενοφοβίας, του νατιβισμού και του ρατσισμού είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα στην Ευρώπη που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Εξισώνοντας ο Πρωθυπουργός την έννοια του νατιβισμού με αυτή του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, αυτομάτως προσδίδει στην έννοια ένα αρνητικό χρωματισμό. Νατιβισμός είναι η ιδεολογία αυτή που τάσσεται υπέρ της διατήρησης και αναζωογόνησης αυτόχθονων πολιτιστικών συνθηκών, ηθών, εθίμων, κλπ.

Είναι με άλλα λόγια ο αυτονόητος ρόλος ενός Κράτους – έθνους, μιας Κυβέρνησης που θέλει η χώρα της να διατηρήσει την εθνική της ταυτότητα, να κρατήσει ζωντανά τα χαρακτηριστικά της αυτά στοιχεία που την προσδιορίζουν και τη διαφοροποιούν. Γλώσσα, θρησκεία, ταυτότητα, ιστορία, ιθαγένεια, παραδόσεις, αρχές.

Αυτά προασπίζεται η ιδέα του νατιβισμού. Αν αυτά δεν τα προασπίζεται το κράτος , τότε για ποιο κράτος μιλάμε; Αν αυτά δεν είναι το αντικείμενο της διδασκαλίας των νέων, ο σκοπός της παιδείας, τότε πώς θα αντέξουν αυτά στο χρόνο;

Στο χρόνο, αλλά και στις νέες συνθήκες, που έχουν καταστήσει τον τόπο ένα τόπο αφιλόξενο για τους Έλληνες. Είναι πρωτοφανές οι Ελληνικές κυβερνήσεις να υπερασπίζονται τόσο σθεναρά όσους δεν είναι Έλληνες, και όποιον Ελληνα συναντήσουν να έχει ένα μικρό δισταγμό, μια επιφυλακτικότητα, σε αυτό το νέο ‘’πολυπολιτισμικό’’΄περιβάλλον που
προωθείται, να του χρεώνουν τον τίτλο του ρατσιστή.

Ας σταθούμε ένα λεπτό, κι ας σκεφτούμε. Πώς θέλουμε την Ελλάδα του αύριο; Και τι κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση; Είναι – για λίγο ακόμα- στο χέρι μας…

N.Πολίτης

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares