Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Το ΝΑΤΟ «ξέπλυνε» την Τουρκία: «Διαφορετικές απόψεις οι τουρκικές απειλές & προκλήσεις κατά της Ελλάδας»

Το ακούσανε αυτό στην Αθήνα ή να το πει… πιο δυνατά;

Για άλλη μια φορά ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξή του στο CNN Turk «ξέπλυνε» την Τουρκία και χαρακτήρισε «διαφορετικές απόψεις» τις τουρκικές απειλές και τις τουρκικές προκλήσεις.

Από την στιγμή που πρόκειται για τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ άρα αυτή είναι και η επίσημη γραμμή τους ΝΑΤΟ και καθώς η Συμμαχία ελέγχεται πλήρως από τις ΗΠΑ, αυτή είναι και η γραμμή των ΗΠΑ για να μην έχουν αυταπάτες κάποιοι στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, στη συνάντηση που είχε με τον κ. Στόλτενμπεργκ στην Κωνσταντινούπολη κατηγόρησε την Ελλάδα ότι είναι αυτή που «κάνει τις επιθετικές ενέργειες» προσθέτοντας ότι θα ήταν χρήσιμο να ενθαρρυνθεί η Αθήνα για να δεσμευτεί σε διάλογο με την Άγκυρα.

Όταν ρωτήθηκε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ είπε τα εξής:

«Και οι δύο χώρες είναι πολύτιμες σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Και οι δύο χώρες συμβάλλουν στην κοινή μας ασφάλεια. Γνωρίζω ότι υπάρχουν ορισμένες διαφορές στις απόψεις. Καλώ και τις δύο χώρες να επιλύσουν αυτές τις διαφορές τους. Πρέπει να συνεργαστούμε με πνεύμα συνεργασίας και συμμαχίας»

Στην ίδια συνέντευξη ο Στόλτενμπεργκ, εξέφρασε την «ευγνωμοσύνη» του προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον ρόλο του στην κρίση με τα σιτηρά λόγω της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν διαδραμάτισε έναν σημαντικό ρόλο στην κρίση αυτή, ο διάδρομος για τα σιτηρά είναι μια πολύ σημαντική συμφωνία. Εκτιμώ τις προσπάθειες της Τουρκίας» είπε χαρακτηριστικά ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία ο ΓΓ του ΝΑΤΟ είπε ότι «ο Πούτιν άρχισε μόνος του τον πόλεμο, μπορεί και να τον τελειώσει. Έκανε ένα τεράστιο λάθος. Εισέβαλε σε ένάν ειρηνικό γείτονα. Δεν υπάρχει καμία ίση απόσταση εδώ. Από τη μια υπάρχει η Ουκρανία και από την άλλη η Ρωσία. Ο πυρηνικός πόλεμος δεν έχει κανέναν νικητή. Η Ρωσία θα πρέπει να το κατανοήσει αυτό».

Οι διαπιστώσεις που προκύπτουν από τις δηλώσεις Στόλτενμπεργκ είναι οι ακόλουθες:

Καταρχήν εξίσωσε τον θύτη με το θύμα.

Απέφυγε να καταδικάσει την Τουρκία για τις ξεκάθαρες παράνομες ενέργειες της εναντίον της Ελλάδας, όπως της παραβίασης του ελληνικού εναέριου χώρου και τις πτήσεις πάνω από ελληνικά εδάφη.

Δεν καταδικάζει τις απειλές με τις οποίες αμφισβητεί ελληνικό έδαφος, με το ψευδοαφήγημα ότι τα ελληνικά νησιά έπρεπε να είναι άοπλα και ανυπεράσπιστα γιατί όπως ισχυρίζεται παραβιάζεται η Συνθήκη της Λοζάνης και η Συμφωνία των Παρισίων, και άρα τα νησιά της ανήκουν.

Ψευδές επιχείρημα, καθώς τα ζητήματα των νησιών του Αιγαίου έχουν ρυθμιστεί με την νεότερη συνθήκη του Μοντρέ σε ότι αφορά την Συνθήκη της Λοζάνης ενώ η Συνθήκη των Παρισίων δεν αφορά την Τουρκία διότι απλούστατα δεν την υπέγραψε.

Αντίθετα, η Τουρκία έχει παραβιάσει κατάφωρα την συνθήκη της Λοζάνης σε ότι αφορά την ελληνική ορθόδοξη μειονότητα της Κωνσταντινούπολης την οποία και εξεδίωξε με τέσσερις διωγμούς, το 1945, το 1955, το 1963, και το 1974, όπως επίσης παραβίασε ή καλύτερα δεν εφάρμοσε ποτέ το καθεστώς αυτονομίας των νησιών Ίμβρου και Τενέδου και αντίθετα εξεδίωξε και εκεί τους ελληνικούς πληθυσμούς μεταφέροντας Τούρκους εγκληματίες και κατάδικους.

Δυστυχώς, καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν έχει διεθνοποιήσει το ζήτημα αυτό και έτσι στο σύνολο του πλανήτη η μόνη χώρα που φαίνεται να διεκδικεί είναι η Τουρκία και σε έναν υποτιθέμενο «διάλογο» αυτός που παίρνει κάτι είναι αυτός που ζητάει.

Αυτός που δεν ζητάει χάνει κάτι από αυτά που έχει.

Εν τέλει ο Γ.Γ.του ΝΑΤΟ ζήτησε από τις δύο χώρες να συνεργαστούν.

Μόνο που η Ελλάδα σαν κορόιδο έχει στραφεί ολοκληρωτικά κατά της Ρωσίας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει κηρύξει τον πόλεμο στη Μόσχα, ενώ η Τουρκία δεν έχει πάρει το μέρος κανενός και βγαίνει αλώβητη από την οικονομική καταστροφή που έχει πλήξει την Δύση λόγω των αντι-ρωσικών κυρώσεων ενώ προμηθεύεται άφθονο φυσικό αέριο σε καλή τιμή από την Ρωσία.

Και ενώ υποτίθεται οι Αμερικανοί και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι θα ήταν θυμωμένοι με τους Τούρκους για αυτή τους την στάση και με κάποιο τρόπο θα τους τιμωρούσαν, αυτό που βλέπουμε είναι ότι αποφεύγουν ακόμα και να τους καταδικάσουν για τις απαράδεκτες πολεμικές απειλές και τις συνεχείς παράνομες ενέργειές τους κατά της Ελλάδας.

Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση.

pronews.gr

Shares