Σάββατο , 8 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Το ΝΑΤΟ στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας «όσο χρειαστεί»

Ουκρανία, οι εταίροι πρέπει να προετοιμαστούν για τον «σκληρό χειμώνα», τον «σκληρό πόλεμο φθοράς», λέει ο Γενς Στόλτενμπεργκ

Το ΝΑΤΟ θα σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας «όσο χρειαστεί», δήλωσε ο επικεφαλής της στρατιωτικής συμμαχίας.

Μιλώντας στη Δεύτερη Σύνοδο Κορυφής της Πλατφόρμας της Κριμαίας μέσω βιντεοσυνδέσμου, ο Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε ότι η Ουκρανία και οι εταίροι της πρέπει να προετοιμαστούν για έναν «σκληρό» χειμώνα και έναν «ζωντανό πόλεμο φθοράς».

«Αυτή είναι μια μάχη θελήσεων και μια μάχη υλικοτεχνικής υποστήριξης», υποστήριξε, καθησυχάζοντας την Ουκρανία ότι «το ΝΑΤΟ θα σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο διάστημα χρειαστεί».

«Μια ισχυρή, σταθερή και ανεξάρτητη Ουκρανία είναι απαραίτητη για την ευρωατλαντική ασφάλεια», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

Χαιρέτισε την Ουκρανία για την «απίστευτη ικανότητά της να αντιστέκεται στη βάναυση επίθεση, να αντεπιτίθεται, να ανακτά εδάφη και να επιβάλλει σημαντικό κόστος στη Ρωσία» τους τελευταίους έξι μήνες του πολέμου.

Ο Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε ότι «το ΝΑΤΟ στέκεται σε πλήρη αλληλεγγύη με την Ουκρανία» και οι χώρες του ΝΑΤΟ «υποστηρίζουν πλήρως» την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

Η Πλατφόρμα της Κριμαίας, που ξεκίνησε το 2021, στην 30ή επέτειο της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, είναι μια μορφή διεθνούς διαβούλευσης και συντονισμού με τη συμμετοχή κυβερνήσεων, εμπειρογνωμόνων και διεθνών οργανισμών.

Η εκδήλωση υποστηρίζει την αποκατοχή και την επιστροφή στην Ουκρανία της χερσονήσου της Κριμαίας που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014.

Σε απάντηση στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν τον Ιούνιο στη μεγαλύτερη αναθεώρηση της συλλογικής άμυνας και αποτροπής του ΝΑΤΟ από τον Ψυχρό Πόλεμο.

Οι μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνουν ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης με προκαθορισμένες δυνάμεις για την υπεράσπιση συγκεκριμένων χωρών του ΝΑΤΟ, 300.000 στρατιώτες σε υψηλή ετοιμότητα και περισσότερο προ-τοποθετημένο εξοπλισμό και αποθέματα όπλων στις ανατολικές πλευρές.

https://twitter.com/AZmilitary1/status/1564609187249901582?s=20&t=hjHfRRrKsyvRMHt-pJ1wkQ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares