Πέμπτη , 28 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Το ΝΑΤΟ χαρακτηρίζει την “εκφοβιστική” Ρωσία σαν τη “μεγαλύτερη απειλή” για την ύπαρξη του

Σε έκτακτη έκθεση που υπέβαλε πρόσφατα το ΝΑΤΟ, η Ρωσία κατηγορείται για το ότι θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της Δύσης από τον Ατλαντικό μέχρι τον Αρκτικό Ωκεανό. Ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γιένς Στόλτενμπεργκ κάλεσε τα μέλη της να ενισχύσουν ουσιαστικά την παρουσία τους στα όρια της Ρωσίας.

Η Μόσχα, αναφέρει η έκθεση προχωρά σε «στρατηγικές αυτοεπιβεβαίωσης και σε απειλητική δραστηριότητα με τη χρήση δύναμης», οι οποίες έχουν εντελώς «αντίστροφη επήρεια στην ασφάλεια της Ευρώ – Ατλαντικής περιοχής». Οι συντάκτες της έκθεσης προσθέτουν ότι «μέχρι το 2030, η Ρωσία θα παραμένει ο πρωταρχικός στρατιωτικός κίνδυνος για τη Βορειοατλαντική Συμμαχία.»

Πρόσθεσε ότι η «Μόσχα προχωρά σε εκφοβιστικές στρατιωτικές ενέργειες  στην κοντινή περιοχή του ΝΑΤΟ.» Το πόρισμα έρχεται μετά από τρεις μέρες αφότου ο Γιένς Στόλτενμπεργκ, είπε κατά τη διάρκεια δημόσιας συνέντευξης ότι τα μέλη θα πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες τους στα «περίχωρα» της Ρωσίας, στην Κριμαία και τη Μαύρη Θάλασσα και συζήτησε την ανάγκη για περισσότερη ανάπτυξη πολεμικών πλοίων στην περιοχή.

Πηγή: www.wionews.com

Του ειδικού συνεργάτη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares