Κυριακή , 7 Μαρτίου 2021

Το Μεξικό προσπαθεί να “γοητεύσει” την αυτοκινητοβιομηχανία Φορντ για επενδύσεις

Yψηλόβαθμος αξιωματούχος στο Μεξικό ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να προσελκύσει την εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων Φορντ να εγκαταστήσει κάποια από τα εργοστάσια της στη χώρα, μετά από την ανακοίνωση της εταιρείας για διακοπή λειτουργίας τριών μονάδων παραγωγής της στην Βραζιλία.

Νωρίτερα, αυτόν τον μήνα, η Φορντ ανακοίνωσε τα σχέδιά της για κλείσιμο των τριών εργοστασίων της στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής μέσα στο 2021. Η πανδημία του κορωνοϊού ανάγκασε την εταιρεία να επανεξετάσει τις κατασκευαστικές της δυνατότητες. Οι υπεύθυνοι της Φορντ υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί μέρος της προσπάθειας για αναδόμηση της εταιρείας, σε παγκόσμιο επίπεδο, ένα σχέδιο ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Tatiana Clouthier en cuatro temas - En Español - Chicago Tribune

Η Τατιάνα Κλουτιέ

Η υπουργός Οικονομικών του Μεξικού, Τατιάνα Κλουτιέ, ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι η ηγεσία της χώρας σκέφτεται να κάνει κάποιου είδους “άνοιγμα” προς την εταιρεία. “Ψάχνουμε τρόπους για να κάνουμε μίας προσφορά στη Φορντ,” τόνισε ενώ χωρίς να κάνει κάποιο σχόλιο πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση “φλερτάρει” με τον αμερικανικό κατασκευαστή αυτοκινήτων.

Mexico Automotive Industry - Automotive Manufacturers, Sectors and The  Benefits of Manufacturing in Mexico - Co-Production International, Inc.

Χάρτης με τα ξένα εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων στο Μεξικό – Φαίνονται οι τρεις ήδη υπάρχουσες  μονάδες της Φορντ

Η παραγωγή αυτοκινήτων έχει υπάρξει για δεκαετίες ολόκληρες βασικός τομέας της βιομηχανικής ζωής του Μεξικού. Η κυβέρνηση της χώρας ερευνά φορολογικές ελαφρύνσεις ή άλλους όρους που μπορεί να απαιτήσει η Φορντ σαν αντάλλαγμα για να εγκαταστήσει κάποιες από τις μονάδες παραγωγής της στον νότιο γείτονα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το γραφείο Τύπου της εταιρείας δεν έκανε κάποιο άμεσο σχόλιο για το θέμα.

Πηγή: Reuters

Του ειδικού συνεργάτη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares