Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Το μεγάλο λάθος στη ληστεία στο Χολαργό που έφερε συλλήψεις – Ετοίμαζαν χτύπημα οι τρομοκράτες – Βρέθηκε το καλάσνικοφ….

Από ληστεία στον Χολαργό άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι που οδήγησε στη μεγάλη επιχείρηση από την Αντιτρομοκρατική. Εκεί είχε τραυματιστεί ο ένας από τους συλληφθέντες. Κοντά στο σημείο της ληστείας η «γιάφκα» όπου βρέθηκαν τα περισσότερα όπλα. Στην ίδια επιχείρηση με Ρούμπα και Μαζιώτη είχε συλληφθεί ο 41χρονος που κρατείται. Αναζητείται 46χρονος που είχε κατηγορηθεί για περιφερειακή σχέση με τους Πυρήνες της Φωτιάς.

Χτύπημα με άγνωστο στόχο φαίνεται πως ετοίμαζαν οι τρομοκράτες που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική ύστερα από μεγάλη επιχείρηση στην Αττική, που ξεκίνησε από χθες και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου (09.11.2019), ανακοινώθηκε ότι η Αντιτρομοκρατική έχει συλλάβει τρία άτομα, δυο άνδρες και μια γυναίκα, έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψη για άλλον έναν, έκανε 15 προσαγωγές και έρευνες σε 13 σπίτια, βρήκαν και κατάσχεσαν ένα… ολόκληρο οπλοστάσιο με καλάσνικοφ και εκρηκτικά. Ένα από τα όπλα που βρέθηκαν είναι της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» και είχε χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και στην πρεσβεία του Μεξικού!

 

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται από μια ληστεία που έγινε το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στο Χολαργό. Εκεί, ο τραυματισμός ενός από τους ληστές και τα λάθη που έκαναν, προκάλεσαν τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιχείρηση από την Αντιτρομοκρατική στην Αττική έγινε στο πλαίσιο των ερευνών για την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», η οποία είχε δυο φορές πυροβολήσει κατά δυο αστυνομικών των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, είχε επιτεθεί με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία (απέναντι από τη Βουλή) λίγες μέρες πριν φτάσει στην Ελλάδα ο Μπαράκ Ομπάμα.

‘Ενα από τα καλάσνικοφ που είχαν χρησιμοποιηθεί στη Χαριλάου Τρικούπη και σε επίθεση στην πρεσβεία του Μεξικό, είναι ένα απ’ αυτά που βρέθηκαν και ανήκουν στην “Επαναστατική Αυτοάμυνα”.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας
Από την μέχρι τώρα βαλλιστική εξέταση σε πολεμικά τυφέκια τύπου Kalasnikov, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε οικία της οδού 17ης Νοέμβρη 57 στον Χολαργό, έχει προκύψει ταύτιση ενός πολεμικού τυφεκίου με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στην ληστεία της 21-10-2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών – τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό.

Επίσης, ένα ακόμα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalasnikov έχει ταυτοποιηθεί με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στις ακόλουθες τρομοκρατικές ενέργειες, την ευθύνη για τις οποίες έχει αναλάβει η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας»:

Ρίψη πυροβολισμών, την 25-05-2014 (ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών), εναντίον των κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα

Ρίψη πυροβολισμών, την 31-07-2016, εναντίον της Πρεσβείας του Μεξικό στην Αθήνα

Ρίψη πυροβολισμών, την 10-01-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα, κατά την οποία επήλθε τραυματισμός αστυνομικού.

Ρίψη πυροβολισμών, την 06-11-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για την ρίψη χειροβομβίδας, την 10-11-2016, εναντίον της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, επίθεση κατά την οποία επίσης είχε επέλθει τραυματισμός αστυνομικού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

newsit.gr

Shares