Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Το lockdown πήγε …περίπατο στη Θεσσαλονίκη: Μεγάλες ουρές για ψώνια στα καταστήματα

Με καταναλωτές, που έσπευσαν να κάνουν τις αγορές τους, γέμισε και σήμερα η αγορά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο και τις φωτογραφίες του GRTimes.gr, εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό, οι πολίτες ξεχύθηκαν στην αγορά για να κάνουν τα ψώνια τους ή να κοιτάξουν βιτρίνες συνδυάζοντας την έξοδο τους με μια βόλτα.

Επί ποδός βρίσκεται και η Ελληνική Αστυνομία καθώς σε αλυσίδες καταστημάτων επί της οδού Τσιμισκή συνεχίζουν να σχηματίζονται ουρές. Οι αστυνομικοί προχωρούν σε συστάσεις προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός αλλά και σε ελέγχους για να διαπιστώσουν αν οι καταναλωτές έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μαζί τους, όπως για παράδειγμα αν έχουν στείλει SMS στο 13033.

 

Στην πλειοψηφία τους, όπως φαίνεται και από τις εικόνες, οι ουρές σχηματίζονται από νέους κυρίως σε μεγάλα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, ενώ σε πολλές περιπτώσεις και πάρα τις προσπάθειες οι απαραίτητες αποστάσεις πάνε… «περίπατο».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι διαφορετική είναι η εικόνα σε μικρότερες επιχειρήσεις με τους καταναλωτές να είναι σημαντικά λιγότεροι.

Υπενθυμίζεται ότι με ραντεβού εντός καταστήματος (click inside) θα γίνονται από σήμερα Σάββατο οι αγορές για τους κλάδους ένδυσης, υπόδησης και βιβλιοχαρτοπωλείων στις περιοχές επαυξημένου κινδύνου, δηλαδή και στην Αττική, ενώ όλες οι άλλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου θα λειτουργούν μόνο με την διαδικασία καθορισμού ραντεβού για παραλαβή εκτός καταστήματος (click away).

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του GRTimes.gr:

 

photo

photo

photo

photo

 

grtimes.gr

Shares