Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Το lockdown διχάζει την κυβέρνηση – Α. Γεωργιάδης: «Η ύφεση θα είναι πολύ μεγάλη – Δεν μπορεί να την ξέρει κανείς»…

Μία μόλις ημέρα μετά την κατάθεση του αναθεωρημένου προσχεδίου του φετινού προϋπολογισμού που προβλέπει ύφεση στο 10,5%, από 8,2%, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης φαίνεται πως δεν συμμερίζεται τις προβλέψεις του ΥΠΟΙΚ λέγοντας πως που θα κυμανθεί η ύφεση δεν το γνωριζει κανείς…

«Την φετινή ύφεση δεν την ξέρει κανείς», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Εν ολίγης μία μόλις ημέρα μετά τις προβλέψεις για τον προϋπολογισμό ο κ. Γεωργιάδης διαφοροποιείται από τους Μητσοτάκη-Σταϊκούρα υποστηρίζοντας πως… οι προβλέψεις είναι άσκοπες αφού την ύφεση δεν την γνωρίζουμε.

Συγκεκριμένα απαντώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open πως θα αρθεί το lockdown δήλωσε:

«Έχει δρόμο ακόμη, ακόμα κι αν έχουμε το εμβόλιο. Έχω δεκάδες διαφορετικά σενάρια τι και πώς θα ανοίξει. Θα εξαρτηθεί τι θα μας πουν οι γιατροί και τότε θα επιλέξουμε σενάριο από αυτά που έχουμε φτιάξει.

Αλλά όλα θα αποφασιστούν με άξονα την πανδημία. Δεν έχει νόημα να συζητάμε για σενάρια. Την φετινή ύφεση δεν την ξέρει κανείς, δεν μπορεί να προβλεφθεί. Ό,τι προβλέψεις είχαμε, τέλος. Θα είναι πολύ μεγάλη, δεν την ξέρουμε ακόμη».

Να υπενθυμίσουμε ότι το αναθεωρημένο προσχέδιο του φετινού προϋπολογισμού προβλέπει ύφεση (στο 10,5%, από 8,2%), ενώ ψαλιδίζει και τα επίπεδα της εκτιμώμενης ανάκαμψης για το 2021 από το 7,5%, στο 4,8%.

Ο Γεωργιάδης δεν είναι η πρώτη φορά που «σπάει» την κυβερνητική γραμμή σε ότι αφορά το θέμα του lockdown, καθώς πρόσφατα είχε υπογραμμίσει τις συνέπειες του νέου lockdown, τονίζοντας πως αν δεν ανοίξει η οικονομία την 1η Δεκεμβρίου η καταστροφή θα είναι τρομερή.

pronews.gr

Shares