Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Το Last Dance φέρνει ξανά μπελάδες στον Μάικλ Τζόρνταν: Η κόντρα με τον Αϊζάια Τόμας & το βέτο για την Dream Team…

Ηχητικό ντοκουμέντο από το 2011 «καίει» τον Air Mike για την στάση του απέναντι στον γκαρντ των Ντιτρόιτ Πίστονς…

Δεν έχουν τέλος οι μπελάδες για τον Μάικλ Τζόρνταν μετά το Last Dance, το ντοκιμαντέρ του Netflix για την «αυτοκρατορία». των Σικάγο Μπουλς.

Μετά το ξέσπασμα του Χόρας Γκραντ και τον θυμό του Σκότι Πίπεν, στο νέο «επεισόδιο» πρωταγωνιστεί ο Αϊζάια Τόμας και το βέτο που φέρεται να άσκησε ο Air Mike για την παρουσία του στην πρώτη Dream Team.

Αν και στο Last Dance ο Τζόρνταν αρνείται ότι κινήθηκε παρασκηνιακά προκειμένου να μην δώσει το παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης ο γκαρντ των Ντιτρόιτ Πίστονς, ο συγγραφέας Τζακ ΜακΚάλουμ στο podcast του με τίτλο The Dream Team Tapes παρουσίασε ένα ηχητικό ντοκουμέντο που καταρρίπτει την θέση του MJ.

Στο ηχητικό απόσπασμα ακούγεται ο Τζόρνταν να λεει σε συνέντευξη που παραχώρησε το 2011 «με κάλεσε ο Ροντ Θορν (σ.σ. ο υπεύθυνος επιλογής των παιχτών της Dream Team) και του είπα: “Δεν πρόκειται να παίξω αν ο Αϊζάια Τόμας είναι στην ομάδα”. Ο Θορν με διαβεβαίωσε. Μου είπε “ξέρεις κάτι; Ούτε ο Τσακ Ντέιλι (σ.σ. ο προπονητής της ομαδας των ΗΠΑ) τον θέλει”. Οπότε δεν θα είναι στην ομάδα».

Στο ντοκιμαντέρ του Netflix ο Τζόρνταν παραδέχεται ότι ακόμα νοιώθει μίσος για τον γκαρντ των Πίστονς επειδή αρνήθηκε μαζί με τους συμπαίχτες του να δώσει το χέρι μετά την ήττα τους στους τελικούς της Ανατολής το 1991 προσθέτοντας, ωστόσο, ότι δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην απουσία του Τόμας από τους αγώνες του 1992.

«Σέβομαι το ταλέντο του Αϊζάια Τόμας. Για μένα ο καλύτερος πόιντ γκαρντ είναι ο Μάτζικ Τζόνσον και πίσω από αυτόν είναι ο Τόμας. Ανεξάρτητα του πόσο τον μισώ, σέβομαι ό,τι κατάφερε. Υπήρχε η υπόνοια ότι ζητούσα (σ.σ. να τον κόψουν από την ομάδα) αλλά δεν ανέφερα ποτέ το όνομά του» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Μάικλ Τζόρνταν.

protothema.gr

Shares