Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Το κοινοβούλιο ενέκρινε τον…«προϋπολογισμό νίκης» που προβλέπει έλλειμμα ρεκόρ ύψους 38 δισ.!!!

Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία

Το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2023, που προβλέπει έλλειμμα ρεκόρ, ύψους 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ένα πλάνο δαπανών που, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας, θα βοηθήσει να έρθει πιο κοντά η νίκη απέναντι στη Ρωσία.

Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία, αφού 295 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 35 απείχαν. Κανείς δεν τον καταψήφισε.

«Κάντε τα πάντα για να έρθει πιο κοντά η νίκη. Με αυτή τη φιλοσοφία συντάξαμε τον προϋπολογισμό», είπε ο πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ο πρωθυπουργός είπε ότι θα παρουσίαζε έναν «προϋπολογισμό νίκης», με βάση τον οποίο θα διατεθούν πάνω από 1 τρισεκατομμύριο χρίβνια (περίπου 27,08 δισεκ. δολάρια) στις ένοπλες δυνάμεις και την εθνική ασφάλεια.

Άλλες υψηλές δαπάνες αφορούν τις συντάξεις και τους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης.

Η Επιτροπή Οικονομικών, Φορολογίας και Τελωνείων του κοινοβουλίου ανέφερε πριν από την ψηφοφορία ότι το έλλειμμα θα ανέλθει στο 20,6% του ΑΕΠ. Το ΑΕΠ αναμένεται ότι θα αυξηθεί κατά 3,2% το 2023 και ο πληθωρισμός θα φτάσει το 28%.

Μετά την ψηφοφορία ο Σμίχαλ είπε ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 32% φέτος και ότι ο πληθωρισμός για το 2022 εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 29,3%.

real.gr

Shares