Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Το Κίεβο απορρίπτει την πρόταση του Πούτιν για εκεχειρία ως υποκρισία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε «χριστουγεννιάτικη εκεχειρία» στην Ουκρανία – Η αντίδραση του Κιέβου

Ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος απέρριψε σήμερα ως υποκρισία την πρόταση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για 36ωρη εκεχειρία και δήλωσε ότι μια «προσωρινή εκεχειρία» θα ήταν δυνατή μόνο όταν η Ρωσία εγκαταλείψει τα εδάφη που έχει καταλάβει στην Ουκρανία.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία πρέπει να εγκαταλείψει τα κατεχόμενα εδάφη – μόνο τότε θα υπάρξει ‘προσωρινή εκεχειρία’. Κρατήστε την υποκρισία για τον εαυτό σας», έγραψε στο Twitter ο προεδρικός σύμβουλος Μιχαήλο Ποντολιάκ.

Η ανακοίνωση του Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου να τηρηθεί κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία από τις 12:00 στις 6 Ιανουαρίου έως τις 24:00 στις 7 Ιανουαρίου, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

«Δεδομένης της έκκλησης του Παναγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου, δίνω εντολή στον Υπουργό Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας να καθιερώσει καθεστώς κατάπαυσης του πυρός σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής μεταξύ των μερών στην Ουκρανία από τις 12:00 στις 6 Ιανουαρίου έως τις 24:00 στις 7 Ιανουαρίου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί εορτάζουν τις θρησκευτικές γιορτές σύμφωνα με το Ιουλιανό Ημερολόγιο, και όχι με το Γρηγοριανό.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος ζήτησε μια χριστουγεννιάτικη εκεχειρία ώστε «οι Ορθόδοξοι να μπορούν να παρακολουθήσουν τις λειτουργίες την παραμονή των Χριστουγέννων και την ημέρα της Γεννήσεως του Χριστού».

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares