Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022

Το Ισραήλ θα πουλήσει σύστημα αεράμυνας στα ΗΑΕ

Η ανάγκη ενίσχυσης των ικανοτήτων αεράμυνας των ΗΑΕ αυξήθηκε μετά από μια σειρά επιθέσεων με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη


Το Ισραήλ συμφώνησε να πουλήσει ένα προηγμένο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανέφεραν δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα , ανέφερε το Reuters .

Πηγές είπαν στο νέο πρακτορείο ότι το Ισραήλ ενέκρινε το αίτημα των ΗΑΕ στα μέσα του καλοκαιριού και θα προμηθεύσει στο κράτος του Κόλπου κινητούς αναχαιτιστές SPYDER της Rafael, ωστόσο, οι πηγές αρνήθηκαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες λόγω της ευαίσθητης φύσης της συμφωνίας.

Μια τρίτη πηγή είπε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απέκτησαν ισραηλινή τεχνολογία ικανή να καταπολεμήσει επιθέσεις με drone όπως αυτές που έπληξαν το Άμπου Ντάμπι νωρίτερα φέτος. Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ και ο κατασκευαστής SPYDER Rafael αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΑΕ δεν σχολίασε.

 

Η ανάγκη ενίσχυσης των ικανοτήτων αεράμυνας των ΗΑΕ αυξήθηκε μετά από μια σειρά επιθέσεων με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο κράτος του Κόλπου τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Οι περισσότερες από τις επιθέσεις αναχαιτίστηκαν, αλλά ένα χτύπημα σκότωσε τρεις πολίτες στο Άμπου Ντάμπι

Αυτό το χτύπημα συγκλόνισε τους ηγέτες των ΗΑΕ, τα οποία από καιρό καυχιόταν για την ασφάλεια και τη σταθερότητά τους σε μια ταραχώδη περιοχή, δήλωσαν ξένοι διπλωμάτες. Ένας υπό κατασκευή τερματικός σταθμός στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι χτυπήθηκε επίσης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολίτες, ανέφεραν πηγές που ενημερώθηκαν για τις επιθέσεις.

Τουλάχιστον ορισμένοι πύραυλοι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη πέταξαν σε χαμηλό ύψος για να διαφύγουν τον εντοπισμό από την αμερικανική κατασκευή Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) των ΗΑΕ και τους αναχαιτιστές Patriot, ανέφεραν οι πηγές.

Ο Rafael λέει ότι το SPYDER μπορεί να υπερασπιστεί μεγάλες περιοχές από απειλές όπως drones, πύραυλοι κρουζ, επιθετικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και βομβαρδιστικά, ακόμη και σε χαμηλό ύψος.

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares