Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Το Ισραήλ διαθέτει «σειρά σχεδίων» για ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν λέει ο απερχόμενος αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Ο Αβίβ Κοχαβί δήλωσε ότι παραδίδει στον εισερχόμενο αρχηγό του ισραηλινού γενικού επιτελείου εθνικής Άμυνας «στρατό ικανό να επιτεθεί στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν».

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έχουν προετοιμαστεί επαρκώς για το ενδεχόμενο να διαταχθούν να επιτεθούν στο Ιράν, δήλωσε ο απερχόμενος επικεφαλής τους υποστράτηγος Αβίβ Κοχαβί.

Παραδίδει —είπε— στον εισερχόμενο αρχηγό του ισραηλινού γενικού επιτελείου εθνικής Άμυνας, τον υποστράτηγο των αλεξιπτωτιστών Χερτσί Χαλεβί, «στρατό ικανό να επιτεθεί στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν».

«Υπάρχει αριθμός σχεδίων· και θα μεγαλώνει μόνο τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο υποστράτηγος Κοχαβί στον ynet, τον ιστότοπο της εφημερίδας Γεντότ Αχαρονότ («Τελευταία Νέα»), χθες Παρασκευή.

Ο Αβίβ Κοχαβί αποστρατεύεται μεθαύριο Δευτέρα, την ημέρα που ολοκληρώνει την τετραετή θητεία του στο αξίωμα. Συνολικά, υπηρέτησε στον ισραηλινό στρατό σχεδόν σαράντα χρόνια.

Σε άλλη συνέντευξή του, στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Walla, ο απερχόμενος επικεφαλής του Τσαχάλ (ακρώνυμο των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων στα εβραϊκά) επανέλαβε πως «ο στρατός είναι έτοιμος να εκτελέσει την αποστολή του την ημέρα που θα δοθεί η διαταγή».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να μην υποστηρίξουν το εγχείρημα, ο υποστράτηγος Κοχαβί επέμεινε: «το Ισραήλ πρέπει να είναι σε θέση να εκτελέσει αυτή την αποστολή ακόμη και μόνο του».

pronews.gr

Shares