Τρίτη , 2 Μαρτίου 2021
Τελευταία Νέα

Το Ιράν προσφέρεται να ανοικοδομήσει τις περιοχές που κατέλαβε το Αζερμπαϊτζάν από τους Αρμενίους

Το Ιράν δηλώνει ότι θα βοηθήσει το Αζερμπαϊτζάν να ανοικοδομήσει της κατεστραμμένες περιοχές που ανακατέλαβε από τους Αρμένιους.

Η σύγκρουση, πέρυσι, έληξε με την κατάπαυση του πυρός που επεβλήθη μετά από παρέμβαση της Ρωσίας. Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ, στην πρωτεύουσα της χώρας Μπακού.

Iranian Foreign Minister Zarif arrives in G7 summit city – POLITICOIlham Aliyev - Simple English Wikipedia, the free encyclopedia

          Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν                                             Ο Ιλχάμ Αλίγιεφ 

Ο Ζαρίφ τόνισε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν είναι η “εγγύτερη” και έχει το “μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα” στην ανοικοδόμηση των περιοχών, έτσι ώστε να επιστρέψει και να κατοικήσει και πάλι εκεί ο αζέρικος πληθυσμός, ενώ συνεχάρη τον Αλίγιεφ για τη νίκη του επί των Αρμενίων. Ο Ζαρίφ επισκέπτεται το Αζερμπαϊτζάν σε μία περιοδεία που περιλαμβάνει τη Ρωσία, την Αρμενία και την Τουρκία. Πρόκειται για την πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την ανάληψη της ηγεσίας των Η.Π.Α. από τον Τζο Μπάιντεν.

Haut-Karabakh : ce que l'on sait de l'accord de fin des hostilités signé entre l'Arménie et l'Azerbaïdjan

Χάρτης του θεάτρου των εχθροπραξιών

“Μόνο φιλικές χώρες θα είναι οι εταίροι μας”, είπε ο Αλίγιεφ στον Ζαρίφ, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση στην κρατική τηλεόραση AzTV.

To Αζερμπαϊτζάν σχεδιάζει να ξοδέψει δισεκατομμύρια δολάρια για την ανοικοδόμηση των υποδομών και των κατοικήσιμων περιοχών που καταστράφηκαν, σε μεγάλο βαθμό, από τις συγκρούσεις με την Αρμενία. Η κυβέρνηση έχει ήδη εκταμιεύσει 2,2, δισεκατομμύρια μάνατ, (1,3 δισεκατομμύρια δολάρια), από τον κρατικό προϋπολογισμό για έργα κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Πηγή: Bloomberg

Tου ειδικού συνεργάτη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares