Τετάρτη , 8 Φεβρουαρίου 2023

Το Ιράν προειδοποιεί τον Β.Ζελένσκι: «Η υπομονή μας στις αβάσιμες κατηγορίες δεν είναι απεριόριστη»

«Ο κ. Ζελένσκι θα πρέπει να μάθει από τη μοίρα ορισμένων ηγετών χωρών που βασίστηκαν στην υποστήριξη των ΗΠΑ»

Προειδοποίηση στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι «η υπομονή στις αβάσιμες κατηγορίες δεν είναι απεριόριστη» απηύθυνε την Πέμπτη (22/12) η Τεχεράνη. 

Το Ιράν ανταπέδωσε τις βολές στον πρόεδρο της Ουκρανίας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Νάσερ Καναάνι, δήλωσε ότι η ομιλία που εκφώνησε ο Ζελένσκι από το Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών επαναλάμβανε «κατηγορίες και άτιμες δηλώσεις».

«Πάντα σεβόμασταν την εδαφική ακεραιότητα χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, και ο κ. Ζελένσκι θα πρέπει να γνωρίζει ότι η “στρατηγική υπομονή” του Ιράν για αβάσιμες κατηγορίες είναι περιορισμένη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καναάνι σε ανακοίνωσή του.

«Ο κ. Ζελένσκι θα πρέπει να μάθει από τη μοίρα ορισμένων ηγετών χωρών που βασίστηκαν στην υποστήριξη της Αμερικής», αναφέρεται στην ανακοίνωση σύμφωνα με το CNN.

Στην ομιλία του στο  Κογκρέσο, ο Ζελένσκι είπε ότι εκατοντάδες θανατηφόρα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έστειλε το Ιράν στη Ρωσία έχουν γίνει απειλή για «κρίσιμες υποδομές».

Η ιρανική κυβέρνηση αναγνώρισε τον περασμένο μήνα ότι είχε στείλει περιορισμένο αριθμό drones στη Ρωσία τους μήνες πριν από την έναρξη της επιχείρησης στην Ουκρανία.

pronews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares