Κυριακή , 16 Ιουνίου 2024

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία καλούν τον Μπάιντεν να μην στείλει βόμβες διασποράς στην Ουκρανία

Έχουν υπογράψει τη Διεθνή Σύμβαση για τα Πυρομαχικά Διασποράς που απαγορεύει τη χρήση, την κατασκευή, την αποθήκευση ή τη μεταφορά του τύπου όπλου

Το Ηνωμένο Βασίλειο και το Βασίλειο της Ισπανίας κάλεσαν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να μην στείλει βόμβες διασποράς στην Ουκρανία εν μέσω ανησυχιών για τον κίνδυνο που θέτουν για τον άμαχο πληθυσμό.

Καθώς η Ουκρανία συμπλήρωσε περισσότερες από 500 ημέρες από την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων, έχουν επιβληθεί σημαντικές προκλήσεις κατά της πολεμικής στρατηγικής της κυβέρνησης Μπάιντεν από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, με τη βρετανική και την ισπανική κυβέρνηση να καλούν την Ουάσιγκτον να υποχωρήσει από τη δέσμευσή της να στείλει βόμβες διασποράς στη σύγκρουση.

Τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και η Ισπανία έχουν υπογράψει τη Διεθνή Σύμβαση για τα Πυρομαχικά Διασποράς, η οποία απαγορεύει τη χρήση, την κατασκευή, την αποθήκευση ή τη μεταφορά του τύπου όπλου, ωστόσο, βασικά κράτη μέλη της συνθήκης είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ουκρανία και η Ρωσία. Τα πυρομαχικά διασποράς, τα οποία είναι απαγορευμένα από περισσότερες από 100 χώρες, είναι ένας τύπος πυραύλων, βόμβας, πυραύλων και άλλων βλημάτων που εκρήγνυνται στον αέρα και πέφτουν βροχή σε μια μεγάλη περιοχή. Διατρέχουν υψηλό κίνδυνο αποτυχίας, που θα μπορούσε να τους οδηγήσει στην προσγείωση στο έδαφος, για να εκραγούν αργότερα.

Πηγή: en.protothema.gr

Shares