Παρασκευή , 22 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Το γυναικείο συγκρότημα που εμφανιζόταν χωρίς ρούχα και «ικανοποίησε» τυχερό θαυμαστή …(εικόνες)

Υπάρχουν πολλά rock και metal συγκροτήματα που κατα καιρούς έχουν προκαλέσει την κοινή γνώμη, με όσα κάνουν πάνω στην σκηνή. Η πλειοψηφία αυτών των συγκροτημάτων αποτελείται από άντρες. Ωστόσο, για περισσότερη από μια δεκαετία, ένα γυναικείο συγκρότημα (εκτός από ένα μέλος) με το όνομα «Rockbιtch», ξεπέρασε τους πάντες.

Ιδρύθηκε αρχικά το 1984 με το όνομα Cat Genetica, από την Amanda Smith-Skinner, μέλος μιας πολυγαμικής φεμινιστικής κοινότητας στην Γαλλία. Τέσσερα χρόνια αργότερα μετονομάστηκε σε Red Abyss. Η μουσική τους κινούνταν μεταξύ jazz, funk και rock αλλά με τον καιρό, υιοθέτησαν έναν πιο punk και metal ήχο. Συνέχισε να προσθέτει γυναικεία μέλη, με αποκορύφωμα τις «Luci the Stage Slυt» και «The Haema – Whoρe», οι οποίες έδιναν παραστάσεις σeξουαλικού περιεχομένου και πρόβαλλαν διάφορα βίντεο στις συναυλίες, ανάλογα με το τραγούδι, που συνήθως περιείχαν ακραίες εικόνες.

Οι συναυλίες τους δεν ήταν συνηθισμένες. Κάποιες φορές εμφανίζονταν γuμνες και άλλες γδuνονταν κατά την διάρκεια της συναυλίας. Δεν προσποιούνταν, αφού δεν επρόκειτο απλά για μια παράσταση. Για τα μέλη των Rockbιtch , όλο αυτό ήταν μια δήλωση, ένα μανιφέστο και μια αποστολή. Πίστευαν πως η μοντέρνα κουλτούρα θεωρούσε την ανθρώπινη σeξουαλικότητα σαν κάτι ντροπιαστικό, κάτι που γίνεται στα κρυφά. Και δεν συμφωνούσαν καθόλου με αυτό.

Δεν στέκονταν μόνο στο γuμνό. Εκτός από τις φετιχιστικές εμφανίσεις τους, σε κάθε συναυλία πετούσαν στο κοινό ένα προφuλακτικό, που ονόμαζαν «Golden Condom», το οποίο εκείνος που το έπιανε, ήταν αυτόματα καλεσμένος στα παρασκήνια, όπου έκανε σeξ με ένα ή περισσότερα μέλη του συγκροτήματος.

https://en.wikipedia.org/wiki/Rockbitch

Ζούσαν όλοι μαζί σαν πολυγαμική κοινότητα στην Γαλλία. Για αρκετά χρόνια έκαναν tour σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, αντιμετωπίζοντας αρκετές φορές αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες. Στην Σκωτία τους απαγόρευσαν να παίξουν, ενώ σε Αγγλία, Γερμανία και Νορβηγία, αναγκάστηκαν αρκετές φορές να αλλάξουν τον χώρο της συναυλίας τους. Οι Ολλανδοί πάλι ήταν ίσως οι πιο φανατικοί θαυμαστές των Rockbιtch.

Το 1997, εμφανίστηκαν μπροστά σε μαθητές δημοτικού σχολείου, προκαλώντας την αντίδραση των ΜΜΕ. Βέβαια, σε εκείνη την συναυλία, παρέμειναν ντυμένες καθ’ όλη την διάρκεια της και δεν συμπεριέλαβαν τραγούδια με σeξουαλικούς στίχους. Το όνομά τους για εκείνη την συναυλία άλλαξε σε «Rocky Beaches».

Το 2002 διαλύθηκαν έχοντας καταφέρει να κυκλοφορήσουν μόλις έναν δίσκο. Ωστόσο οι συναυλίες τους ήταν εκείνους που προκαλούσαν το ενδιαφέρον. Γι’ αυτό άλλωστε γυρίστηκαν τρία ντοκιμαντέρ για τις ξέφρενες εμφανίσεις τους…

 

e-daily

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares