Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Το «γιοφύρι του… Ισθμού» – Εκλεισε ξανά η Διώρυγα λίγες ώρες αφότου δόθηκε σε κυκλοφορία

Η κατακρήμνιση εδαφών στη διώρυγα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο


Νέα κατολίσθηση φέρεται να σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (4/7) στη Διώρυγα του Ισθμού Κορίνθου, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί ξανά η διέλευση, λίγες μόλις ώρες αφότου δόθηκε στην κυκλοφορία.

Μετά την κατολίσθηση πρανών, όπως αναφέρει το loutraki365.gr, στο σημείο έχει σταλεί ειδικό πλωτό, το οποίο ξεκίνησε εργασίες καθαρισμού του καναλιού, ενώ η διέλευση πλοίων διακόπηκε προσωρινά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρκετά είναι τα πλοία που περιμένουν κυρίως από την πλευρά του Σαρωνικού προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα νέα έργα αποκατάστασης.

Η κατακρήμνιση εδαφών στη διώρυγα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο λόγω της ύπαρξης πολλών ρηγμάτων στους γεωλογικούς σχηματισμούς των τοιχωμάτων της.

Λίγο αφότου δόθηκε σε κυκλοφορία

Η νέα πτώση των πρανών συνέβη λίγο μετά την ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, πως η Διώρυγα της Κορίνθου επαναλειτουργεί από σήμερα και για τρεις μήνες.

«Με σχέδιο ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των παρεμβάσεων στη Διώρυγα της Κορίνθου, μετά τις μεγάλες καταπτώσεις και από σήμερα, η Διώρυγα θα ανοίξει με απόλυτη ασφάλεια για τους επόμενους 3 μήνες, προκειμένου να εξυπηρετήσει την καλοκαιρινή κίνηση», έγραψε στο tweet του.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares