Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Το φερέφωνο του Ερντογάν συνεχίζει τις προκλήσεις: «Οι Ελληνοκύπριοι προσπαθούν να χύσουν αίμα»

Το ακούσαμε κι αυτό: «Ο τουρκικός στρατός αποτελεί στοιχείο ασφάλειας και σταθερότητας»


Προκλητικός, θρασύς και απειλητικός εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο Ερσίν Τατάρ, η μαριονέτα του Ταγίπ Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο, διαστρεβλώνοντας ιστορία και γεγονότα.

Μιλώντας στην εφημερίδα Turkiye ο κατοχικός ηγέτης υποστήριξε αρχικά ότι οι δυτικές χώρες βρίσκονται σε «αγώνα δρόμου για να εξοπλίσουν τους Έλληνες» και σχολίασε: «Ένα παιχνίδι παρόμοιο με την Ουκρανία παίζεται στην Κύπρο».

Και πρόσθεσε το εξής εξοργιστικό: «Παλαιότερα οι Έλληνες ήταν οπλισμένοι για αμυντικούς λόγους. Αυτή τη στιγμή το concept έχει αλλάξει και 300 εκατομμύρια ευρώ επιθετικών και μαχόμενων όπλων έχουν δοθεί στη Νότια Κύπρο το τελευταίο διάστημα. Οι Έλληνες θα χύσουν αίμα; Προσπαθούν να επαναφέρουν την Κύπρο στο περιβάλλον του χάους πριν το 1974».

Ενώ επεσήμανε πως «υπάρχουν σκοτεινά σχέδια σχετικά με αυτό το μέρος και ο κίνδυνος είναι μεγάλος», τονίζοντας ότι «οι δυνάμεις που θέλουν να καταπιούν την Κύπρο θέλουν τον εναέριο χώρο της Κύπρου αλλά και τη Μεσόγειο, που έχει μεγάλη σημασία από την ενεργειακή και στρατηγική της φύση».

Ένα από τα εξωφρενικά που είπε ο Τατάρ είναι ότι «ο τουρκικός στρατός αποτελεί στοιχείο ασφάλειας και σταθερότητας τόσο για την ελληνική πλευρά όσο και για τους Τούρκους»!

Και… εξήγησε: «Γιατί πριν το 1974, λόγω των εσωτερικών συγκρούσεων των Ελλήνων, χύθηκε πολύ αίμα μεταξύ τους. Τα τελευταία 50 χρόνια ζουν ειρηνικά με αυτή την έννοια».

Για να καταλήξει με τη δική του εκδοχή της ιστορίας:

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά και οι δυτικοί σύμμαχοι βλέπουν την Κύπρο ως ελληνικό νησί. Οι Ελληνοκύπριοι δεν ήταν ποτέ κυρίαρχοι εδώ, σε καμία περίοδο της ιστορίας. Αλλά οι πρόγονοί μας κυβέρνησαν εδώ για 350 χρόνια. Δεν έχουν καμία εξουσία. Γίναμε κυρίαρχοι αυτού του τόπου. Στο βουνό της Κύπρου (σ.σ. Πενταδάχτυλος), υπάρχει τούρκικο ίχνος στην πέτρα του. Δεν μπορούν να το σβήσουν. Δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο. Μαζί με τη μητέρα πατρίδα, έχουμε τη δύναμη να χαλάσουμε όλα τα σχέδια … Για την ελληνική πλευρά και τους υποστηρικτές της, που αντιστέκονται στην ειρήνη και τη συνεργασία εδώ και 60 χρόνια, δεν υπάρχει άλλη λύση από την αναγνώριση των Τουρκοκυπρίων ως ανεξάρτητης και κυρίαρχης δύναμης».

newsbreak.gr

Shares