Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Το ελληνικό σινεμά ταξιδεύει στο Παρίσι

Το 11ο Πανόραμα Σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου στο Παρίσι από 1 έως 3  Οκτωβρίου - ertnews.gr

 

Δέκα από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες της τελευταίας διετίας θα προβληθούν στο πλαίσιο του του 11ου Πανοράματος Σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου που διοργανώνεται στη γαλλική πρωτεύουσα


Κάποιες από τις καλύτερες και πλέον αντιπροσωπευτικές ελληνικές ταινίες της τελευταίας διετίας θα ταξιδέψουν τις επόμενες ημέρες στο Παρίσι. Η προβολή τους στη γαλλική πρωτεύουσα θα γίνει στο πλαίσιο του 11ου Πανοράματος Σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου που διοργανώνεται, από την 1η έως τις 3 Οκτωβρίου, από το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο που εδρεύει εκεί.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ), σταθερός αρωγός του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου από το 1ο Πανόραμα μέχρι σήμερα, αναγγέλλει με ιδιαίτερη χαρά την είδηση. Βασική επιδίωξή του άλλωστε είναι η εξωστρέφεια και η διεθνής προβολή της ελληνικής ταινίας και των δημιουργών της. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΚ Μάρκος Χολέβας δήλωσε σχετικά: «Το Πανόραμα Σύγχρονου Κινηματογράφου στο Παρίσι είναι μια διοργάνωση σημαντική για τη διατήρηση και την ενίσχυση των δεσμών της ελληνικής ταινίας με το κοινό της Γαλλίας, που διακρίνεται για την υψηλή κινηματογραφική του κουλτούρα και έχει διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην ανάδειξη του ευρωπαϊκού σινεμά».

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα παρουσιαστούν συνολικά 10 ταινίες, οι έξι από τις οποίες είναι ταινίες μυθοπλασίας και οι άλλες τρεις ντοκιμαντέρ: Η «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή, ο «Απόστρατος» του Ζαχαρία Μαυροειδή, το «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη, τα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου, το «Ντάνιελ 16» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, το «Παρί» του Σιαμάκ Ετεμάντι, το «Express Scopelitis» της Αιμιλίας Μηλού, η «Μεταφορά» του Ηλία Γιαννακάκη και ο «Μάρκος» του Νίκου Σκαρέντζου.Σε ειδική προβολή θα παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ «Λουόμενοι» της Εύας Στεφανή, παραγωγής 2008.

Πηγή: Protothema.gr

Shares